Securitate

ePayment: Telecomul, cel mai vizat de fraudele online

Publicat: 19 ian. 2012
5

Tentativele de frauda la plata online in magazinele care lucreaza cu platforma de comert electronic ePayment au fost in 2011 mai putine cu 15% fata de anul anterior, se arata intr-un comunicat al ePayment.

Lunar au fost identificate in medie 400 de tentative de frauda, care daca ar fi fost reusite ar fi insemnat pierderi de 520.000 de euro pentru magazinele online.

Domeniile cele mai interesante pentru cei care au incercat sa pacaleasca sistemul de securitate au fost: telecom (41% dintre incercari s-au indreptat catre acest domeniu, favorite fiind aici site-urile pentru reincarcarea cartelelor prepay), servicii turistice (22%) si alte servicii (13%). Cele mai putin predispuse domenii la incercarile de fraudare au fost retail IT&C, divertisment si plata de utilitati, fiecare dintre ele insumand intre 1% si 4% din totalul incercarilor de frauda.

Cardurile folosite in tentativele de frauda sunt emise in proportie de 38% din Statele Unite, 21% din Romania, 10% din Italia, 10% din Marea Britanie. Restul cardurilor folosite in incercarile de a depasi sistemul de securitate ePayment au fost emise din Franta, Australia, Germania, Brazilia si Canada.

Adauga un comentariu