National

Epidemie de scarlatina si oreion, in Suceava

Publicat: 01 mart. 2016
1

Patru cazuri de scarlatina au fost inregistrate in ultimele zece zile la patru copii prescolari din comuna suceveana Poiana Stampei, care au fost internati in spitalul din Vatra Dornei. Totdata, numarul elevilor cu oreion din liceul din Vicovu de Sus a ajuns la 25.

In comuna Poiana Stampei, au fost diagnosticate patru cazuri cu scarlatina la copii care au fost internati in sectia de Boli Infectioase a spitalului municipal Vatra Dornei pentru tratament, potrivit directorului adjunct al Directiei de Sanatate Publica Suceava, Catalina Zorescu.

Ea a mentionat ca primul caz a fost inregistrat in 19 februarie, iar celelalte trei in 25 si 26 februarie, trei dintre pacienti fiind prescolari, iar al patrulea copil avand sapte ani.

DSP Suceava a solicitat conducerii unitatii de invatamant din Poiana Stampei sa efectueze dezinfectia unitatii si a distribuit substante dezinfectante pentru aceasta.

Pe de alta parte, tot in judetul Suceava, numarul elevilor diagnosticati cu oreion la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus a ajuns la 25 dupa ce alti patru elevi au fost diagnosticati cu aceasta boala.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Catalina Zorescu, a precizat ca cele patru cazuri noi sunt la elevi de clasa a zecea si a douasprezecea, iar unul dintre elevi a necesitat internarea in sectia de boli infectioase. Cei patru nu au fost vaccinati impotriva bolii.

Adauga un comentariu