Epilarea braziliana

Publicat: 13 mai 2010

Epilarea braziliana a devenit populara inca din anii ’90. Pe masura ce anii au trecut, tot mai multe femei s-au indreptat catre aceasta metoda de indepartare a parului din zona intima: unele pentru ca asa doreau, altele pentru a le face pe plac barbatilor.

Totul a inceput in New York in 1987, cand sapte surori din Brazilia – Jocely, Jonice, Janea, Joyce, Juracy, Jussara si Judseia si-au deschis un salon de infrumusetare, numit ‘J Sisters International’. Acolo, ele le-au convins pe americancele care le vizitau salonul ca epilatul total in zona inghinala este foarte sexy si ca astfel pot purta bikini mai mici.

Cum se face?

Procedura in sine dureaza intre 15 si 30 de minute. Cele mai multe doamne si domnisoare cer epilarea completa, cu toate ca stilul traditional brazilian presupune indepartarea parului pubian de tot, cu exceptia celui din centru. Daca inaltimea firelor de par depaseste 1cm, atunci cosmeticienele trebuie sa rada un pic parul, pentru a putea aplica benzile calde de ceara.

Dupa ce benzile se racesc, cosmeticiana trage de ele cu o miscare scurta si sigura: nu uita sa respiri cand face asta, e foarte important! Dupa indepartarea parului, se aplica o lotiune speciala, pentru a calma pielea iritata.

Epilatul cu ceara este destul de dureros, insa de la a doua, a treia sedinta, te obisnuiesti.

Sa nu-ti fie rusine sa mergi la salon pentru epilat, fiindca, la urma urmei, nu esti decat o alta clienta, iar angajatele de acolo au vazut multe la viata lor!

Epilatul brazilian cu ceara tine pana la trei saptamani dupa prima sedinta, pentru ca apoi sa nu mai fie nevoie sa te duci la salon decat o data la doua luni.loading...

Adauga un comentariu