News Flash:

Epoca dinozaurilor din UMF a apus

6 Iunie 2008
2773 Vizualizari | 3 Comentarii
prof dr Traian Mihaescu prorector la Universitatea de Medicina
• Luni, 9 iunie, Senatul UMF va aproba dosarele cadrelor didactice care au solicitat prelungire in activitate • Pe langa punctajul stabilit dupa grila de autoevaluare, dosarele vor fi analizate de alte doua comisii • 31 de pensionabili au solicitat prelungire in activitate pentru anul universitar 2008-2009

Luni, 9 iunie, in sedinta de Senat de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa urmeaza sa fie aprobate dosarele cadrelor didactice care au solicitat prelungire in activitate pentru anul universitar 2008-2009. Un numar de 31 de cadre didactice cu varsta peste 65 ani au depus dosarele pentru a fi analizate in comisiile organizate la nivelul facultatilor. Fiecare cadru didactic si-a intocmit fisa de autoevaluare dupa grila aprobata de membrii Senatului. Membrii comisiilor din cadrul facultatilor au analizat fiecare dosar in parte si in final au stabilit un punctaj. Dupa aceasta etapa, in zilele de 7 si 8 iunie, o comisie formata la nivelul Senatului va analiza din nou dosarele si va verifica daca punctajul stabilit de fiecare pensionabil si apoi de comisia din facultate este real.

La Facultatea de Medicina, cea mai mare din cadrul UMF, au fost analizate 19 dosare. Prof. dr. Carol Stanciu are un punctaj de 469,9 la grila de autoevaluare, punctaj mentinut si de comisie, urmat de prof. dr. Ortansa Stoica, cu 318 puncte. De precizat ca prof. dr. Carol Stanciu a implinit varsta de 71 ani si prelungirea in activitate a acestuia este sub semnul intrebarii, chiar daca are acest punctaj. Conducerea UMF este decisa sa nu mai acorde prelungire in activitate profesorilor care au depasit varsta de 70 ani. Sunt si cadre didactice care la autoevaluare au obtinut un punctaj destul de mic, sub 150, iar din partea comisiei au primit zero puncte. Un numar de 12 pensionabili de la Facultatea de Medicina au obtinut punctaj sub 200, iar in cele mai multe cazuri dupa analizarea dosarelor, comisia a redus mult din numarul total de puncte obtinut in urma grilei de autoevaluare. "Dupa ce comisiile din cadrul facultatilor vor analiza dosarele si vor stabili un punctaj, dosarele vor fi analizate si de o comisie formata la nivelul Senatului. In sedinta de Senat de luni vor fi aprobate dosarele cadrelor didactice care vor primi prelungire in anul universitar viitor. Au fost si cadre didactice care au depus cerere pentru pensionare, dar nu pot spune cu exactitate numarul acestora", a declarat prof. dr. Traian Mihaescu, prorector la Universitatea de Medicina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Irina  | #36641
Ar fi o adevarata pierdere daca prof Stanciu nu si-ar prelungi activitatea. Ca studenta la UMF il sustin din toata inima!
KONTRA  | #36642
Propun sa li se acorde titlul de membri ai Academiei Romane si sa li se permita sa se mai ... odihneasca un pic ! Cu felicitarile de rigoare, pentru o viata dedicata stiintei si ingrijirii sanatatii ( fara gluma) .
mihai  | #36643
renuntarea la Stanciu e prima conditie care da o sansa UMF-ului ca sa-si revina, inlcusiv ca prestigiu.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4198 (s) | 22 queries | Mysql time :0.289227 (s)