Actualitate

Era cea mai invidiata femeie din Iasi. Cum a ajuns protejata unuia dintre cei mai bogati romani

Publicat: 10 apr. 2015
1

@ Ani la rand a fost rasfatata unuia dintre cei mai puternici romani @ Nimeni nu vrea sa-si mai aduca acum aminte de aceasta femeie @  Pentru combinatiile cu bani europeni, a fost pedepsita drastic de oamenii legii @ Cu toate acestea a ajuns sa ocupe o functie importanta in afara granitelor tarii

Intr-o zona linistita a Iasului isi are domiciliul una dintre cele mai cunoscute femei din Romania, pana nu de mult o rasfatata a „imparatului” Vlasov. Este vorba de Magda Tepoi, cea care a fost ani la rand una dintre cele mai invidiate femei din Iasi. Daca pana nu demult in jurul acestei femei roiau numerosi indivizi in cautare de diferite avantaje, acum toti cei care o cunosteau se dezic de ea si nici macar nu mai recunosc ca ar fi cunoscut-o vreodata. Un bun exemplu este cel al presedintelui Camerei de Comert si Industrie Iasi. Acesta, contactat de reporterii BUNA ZIUA IASI, a negat vehement orice legatura trecuta sau prezenta cu Magda Tepoi. „Nu o cunosc pe aceasta femeie. Nu stiu nimic de ea. Va rog nu ma mai intrebati, daca vreti sa stiti ceva de ea, cautati-o. Eu nu am nicio treaba cu ea. Verificati unde stiti, dar la noi nu este nimic legat de aceasta persoana”, declara Paul Butnariu, actualul sef al Camerei de Comert si Industrie Iasi.

Judecatorii i-au scos aerele de vedeta din cap

Dupa condamnarea din 2012 la trei ani de inchisoare cu suspendare, Magda Tepoi ar fi trebuit sa se prezinte o data la doua luni la Serviciul Probatiuni pentru verificari de rutina. Functia ocupata la Bruxelles si anii in care se obisnuise sa fie o rasfatata a sistemului au facut ca decizia judecatorilor sa fie primita cu revolta de fosta protejata a lui Mihail Vlasov. Astfel, in primavara anului 2014, Tepoi a depus o cerere de schimbare a regimului impus. Pe data de 17 martie 2014, femeia a depus la Curtea de Apel Iasi o contestatie la executare prin care a solicitat modificarea unor dispozitii ale instantei de judecata, dispozitii luate in momentul condamnarii pe care a primit-o in 2012.

Mai exact, Magda Tepoi dorea sa-i fie modificata perioada in care trebuie sa se prezinte la sediul Serviciului de Probatiune. La fiecare doua luni de zile aceasta trebuia sa mearga la serviciul mentionat pentru a povesti despre ceea ce face si pentru a semna intr-o condica speciala. Magda Tepoi intentiona initial ca perioada care trebuie sa treaca de la o vizita la alta sa fie mai mare. A invocat probleme legate de actualul loc de munca, de reprezentant al Romaniei la Bruxelles, si de familie.

Realizand ca si-ar face mai mult rau, Magda Tepoi a renuntat la cerere, ascunzandu-se de atunci de ochii opiniei publice. Femeia fusese condamnata pentru fraude cu fonduri europene. Anchetatorii au dovedit in fata instantei de judecata ca au fost trucate mai multe licitatii, in urma carora si-a insusit sume importante de bani. Procurorii mai sustin ca banii care erau destinati pentru un proiect coordonat de ea au fost folositi in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordati si, astfel, s-a ajuns la infractiunea de deturnare de fonduri europene. Suspiciunile in acest caz de coruptie au aparut in momentul in care s-a observat ca banii alocati de Comunitatea Europeana au disparut din contul proiectului in alte doua depozite bancare. Magda Tepoi a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare, termenul expirand in acest an.

Comentarii
  • Si finii lui vlasov, radu precul si liliana precul, sunt niste tepari care au inselat zeci de firme si salariati cu miliardede lei.tepoi,tepari, vlasov,camera de comert….figuri emblematice ale antreprenoriatului iesean…

  • ” A invocat probleme legate de actualul loc de munca, de reprezentant al Romaniei la Bruxelles”. Cum de o fosta puscariasa, delapidatoare, reprezinta Romania? Intrebarea este retorica, sunt multi ca ea.

  • NU INTERESEAZĂ PE NIMENI DE C…. URVA EXPIRATĂ ! ȚIGANUL A PĂSTORIT-O ÎNTRUCÂT AVEAU PARTENERIATE DE DIVERSE NATURI . S-A ÎNTÂMPLAT CEEA CE ERA PREVIZIBIL . CE MAI FACE LILI ȘTEFĂNESCU, SECRETARA BARBUGIULUI ?

Adauga un comentariu