Sport

Era sa ne facem de ras! Romania a invins greu in Germania

Publicat: 15 mart. 2015
1

Reprezentativa României a învins greu modesta formatie a Germaniei, cu scorul de 17-12 (8-6), sâmbata, la Heidelberg, în Rugby Europe Championship. „Stejarii” au reusit sa evite cu mari emotii un esec rusinos în fata celei mai slabe echipe din al doilea esalon valoric al rugby-ului continental, care a obtinut astfel primul sau punct la aceasta editie a Rugby Europe Championship, bonus defensiv.

Citeste si: Un nou inceput! Stejarii debuteaza la Lisabona in noua Rugby Europe Championship

Echipa Romaniei a deschis scorul destul de repede, gratie loviturii de pedeapsa transformate de Florin Vlaicu. Germania a egalat printr-un dropgol reusit de Dale Garner (3-3), însa la pauza „stejarii” au intrat în avantaj, gratie unui eseu reusit de Adrian Apostol. Totusi, gazdele au redus din diferenta, din lovitura de pedeapsa a lui Jermey Te Huia (6-8).

În partea secunda, echipa României a jucat la fel de slab, a gresit mult, si a fost condusa minute bune în urma unei lovituri de pedeapsa marcata de acelasi Te Huia (9-8). Ionut Botezatu a readus formatia României în avantaj (9-11), Te Huia a întors scorul (12-11), însa Botezatu a reusit alte doua lovituri de penalitate, asigurând victoria României cu 17-12.

Citeste si: Au pornit ca din tun! Romania a surclasat Portugalia in Rugby Europe Championship

Acest succes smuls în fata Germaniei vine dupa esecul din Rusia (13-16). România va juca ultimul meci din sezonul 2015 al competitiei cu Georgia, la Bucuresti, pe 21 martie. România a urcat temporar pe primul loc, cu 15 puncte (4 jocuri), urmata de Georgia, 13 p (3 j), Rusia, 9 p (3 j), Spania, 5 p (3 j), Portugalia, 5 p (3 j), Germania, 1 p (4 j).

Adauga un comentariu