Eveniment-Social

ERASMUS+ KA2 „Reading withouth Borders” – Experimentand cultura turca

Publicat: 15 mai 2019
1

 In perioada  6–11 mai 2019, 3 profesori si 2 elevi ai Scolii Gimnaziale Deleni au participat la a patra intalnire transnationala din cadrul proiectului ERASMUS+ KA2Reading withouth borders”, desfasurata in Ankara, Turcia.  Activitatea, ce reprezinta ultima mobilitate a proiectului, a avut un impact deosebit, reunind 45 de participanti din 8 tari europene: Bulgaria, Turcia, Grecia, Italia, Romania, Irlanda, Portugalia si Letonia.

Scoala Profesionala ''Stefan cel Mare'' Cotnari vine in intampinarea nevoii de formare a cadrelor didactice si reducerea abandonului scolar

Elevii si cadrele didactice participante s-au bucurat de ospitalitatea si profesionalismul gazdelor de la Scoala Eryaman Sehit Abdulkadir Yuzbasioglu din Ankara. In cadrul Maratonului de poezie, atat elevii cat si profesorii au recitat cate o poezie apartinand poetului lor national. Participantii au vizitat scoala si au putut invata o noua tehnica de desen-marbling( desen pe apa) precum si cateva cantece si dansuri traditionale din Turcia.

Programul foarte variat a cuprins nu doar vizitele la scoala si interactiunea elevilor prin intermediul workshop-urilor deosebit de active, cat mai ales experiente de cunoastere a culturii si civilizatiei turcesti. Au fost vizitate zonele cu cea mai mare importanta istorica precum: Muzeul Civilizatiei Anatole, Mausoleul lui Ataturk si Muzeul Goreme din Capadocia. Participantii s-au bucurat de plimbari in cele mai atractive zone turistice, Lacul Gosku si Lacul Sarat, fiind doar cateva dintre ele. In padurea din localitatea Kızılcahamam au avut loc activitati sportive si un picnic ce au avut ca scop eliminarea barierelor de comunicare.  Proiectul Erasmus + READING WITHOUT BORDERS, cofinantat de catre Uniunea Europeana, se desfasoara in perioada 1 Septembrie 2017-31 August 2019 iar prin activitatile realizate si-a indeplinit misiunea de a construi in fiecare scoala o comunitate activa de lectura, care face citirea sociabila si distractiva.
Cu cat elevii citesc mai mult, cu atat inteleg mai bine regulile vietii,  se  adapteaza mai bine in societate si sunt mai bine pregatiti pentru viata.
 
Adauga un comentariu