Eveniment-Social

Erau sa provoace un accident de proportii si au ramas fara 5% din salariu – FOTO, VIDEO

Publicat: 12 iul. 2011

Doi dintre angajatii Regiei Autonome de Transport Public (RATP) au fost sanctionati ieri de comisia de disciplina a Regiei dupa ce au fost la un pas sa provoace o tragedie de proportii luna trecuta, pe un traseu din Iasi. Este vorba de doi mecanici care nu au strans piulitele unei roti de la un autobuz MAZ, aceasta sarind in timp ce vehiculul se afla in trafic, in zona Palat. Din fericire, calatorii s-au ales doar cu o sperietura zdravana, iar sefii Regiei au demarat o ancheta. „In urma analizei facute de comisia de ancheta, s-a constatat ca cei doi mecanici care au lucrat la remedierea defectiunii unei roti la autobuzul cu numarul de parc 45 nu au strans piulitele corespunzator. Vina apartine exclusiv acestora, dar si soferului, care nu a notificat ca autobuzul avea o problema. In urma acestui incident, s-a decis sanctionarea celor mecanici cu reducerea salariului cu 5% pentru o perioada de o luna. S-a luat in calcul ca erau la prima abatere si nu au mai fost implicati in evenimente de acest gen”, a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Incidentul a avut loc pe 14 iunie, in timp ce autobuzul 41 se deplasa dinspre Sala Sporturilor spre Palat. Roata stanga spate a sarit, iar autobuzul a mers cativa metri pe sasiu. O echipa a Regiei a ajuns la fata locului si a tractat MAZ-ul la depou.
Evenimentele neplacute in care sunt implicate autobuzele Regiei s-au inmultit in ultima vreme, mai multe MAZ-uri defectandu-se in trafic din senin. Asta si in conditiile in care au ajuns sa coste aproape dublu, iar municipalitatea si RATP mai au de achitat rate pentru ele pana in primavara anului viitor.

Comentarii
  • Daca era sa provoace o tragedie,era sa fie dati afara.Tragedia nu s a intamplat si nici afara nu au fo datii,o fo sanctionati cum e si normal,la urmatoarea greseala sunt haliti.Eu zic sa va dea afara pe voi toti ziaristi de rahat,la cate gafe faceti,cred ca v ati ratat meseria.Fiecare merita a doua sansa s au nu sunteti crestini.

  • Lucrez sofer pe autobuz de la revolutie,dar in nicaeria unde am mai lucrat nu am vazut atatea nereguli ca la RATP.Cateodata i-mi este rusine sa spun lui cineva,ca lucrez la aceasta regie.Si am sa spun si de ce.Totu pleaca de la organizarea munci,si de a fi un bun gospodar la sectia de autobuze si microbuze a acestei regi.Vreau sa informez publicul calator ca nu-i prima data cand sar rotile la autobuze,si de ce??.De cand este politic numit sef de sectie ing. Veliscu Irinel e groaznic in aceasta sectie,halal ce sef de sectie am avut pana anul trecut.Si ce lucruri bune a facut in sectie,ar trebui sa scriu despre acel sef,cred ca vre-o ora,si numai lucruri bune.Dar nu pot sa scriu de acest Veliscu ,decat numai de rau,pot spune ,pentru ca nu a facut niciodata ceva bun in sectia aceasta.Ne forteaza sa plecam cu defectiuni la strada,si uitati-va ce s-a intamplat.A sanctionat degeaba mecanici,spun asta pentru ca nu le da piese de calitate la inlocuire.Veliscu de ce nu a fost sanctionat nici de data aceasta,anul trcut a cazut un autobuz pe un mecanic in garaj,de ce nu a fost Veliscu sanctionat??.Dar de cate ori au sarit rotile pe strada la autobuze de ce nu a fost sanctionat acest individ,care nu face nimic decat referate.Si mai face ceva a mutat toate birourile de la etaj ,la parter.A ramas la etaj numai Veliscu si cu secretara .De ce????.Intrebati salriati sectiei.

  • Mai baiete , dupa cum scrii de bine romaneste, dar mai ales dupa cum te lauzi sigur, eu cred ca ai uitat cum te cheama .

Adauga un comentariu