Stiri medicale

Erbicidul Glifosat si alte 4 pesticide au fost incluse pe lista cancerigenilor stabilita de Organizatia Mondiala a Sanatatii

Publicat: 08 apr. 2015

Cinci pesticide, glifosat, malation, diazinon, tetraclorvinfos si paration au fost clasificate la sfarsitul lunii trecute cu calificativul „probabil” sau „posibilcancerigene pentru om de catre Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului (IARC), care este parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

10 alimente si obiecte cancerigene

Erbicidul glifosat, unul dintre cele mai utilizate din lume si insecticidele malation si diazinon au fost clasificate „probabil cancerigene pentru oameni”.

Glifosatul este substanta activa din Roundup, produs de gigantul chimic american Monsanto, unul dintre cele mai vandute erbicide. Glifosatul este folosit, in afara de agricultura, in paduri si de catre persoane fizice, in gradini.

Glifosatul a fost gasit in aer, apa si hrana, populatia fiind deosebit de expusa atunci cand traieste in apropiere de zonele tratate.

VIDEO-ALARMANT! Pana in 2025 unul din doi copii ar putea avea autism. Vezi care este cauza

Riscurile cancerigene ale glifosatului si insecticidelor malation si diazinon, vizeaza limfoamele non-Hodgkin si cancerele de sange, la care se adauga pentru malation, cancerul de prostata, iar pentru diazinon, cancerul pulmonar.

Insecticidele tetraclorvinfos si paration, care fac deja obiectul unor interdictii sau restrictii in multe tari, au fost clasificate la randul lor, posibil cancerigene.

Detergentii de rufe, plini de substante cancerigene. Iata 6 alternative sanatoaseloading...

Adauga un comentariu