International

Erdogan a spus totul: Cine i-a salvat viata in lovitura de stat

Publicat: 20 iul. 2016
Editia PDF
14 Oct. 2019

Turcia a fost zguduita de o lovitura de stat la sfarsitul saptamanii trecute, in urma careia peste 300 de oameni au fost ucisi, iar aproape 1.500 sunt raniti. Presedintele Recep Tayyip Erdogan era in vacanta alaturi de familia sa cand a inceput lovitura de stat in Marmaris. Erdogan a spus cine i-a salvat viata si cum a scapat de gloantele pucistilor.

„In prima instanta, cumnatul meu m-a informat. Cand am auzit, nu m-am gandit ca e o chestiune serioasa, dar dupa ce informatia a fost verificata prin canale oficiale, am luat masurile pentru a lua un avion spre Istanbul.”, a spus Erdogan, miercuri seara, la Al Jazeera.

Erdogan a vorbit si cum de i-a gasit atat de repede pe cei care au dat lovitura de stat si ce dovezi are impotriva lor.

„Ne-am uitat in trecut. Avem atat de multi suspecti si suspiciuni, dar sunt atat de multe reguli care te impiedica sa actionezi. Aveam informatii relevante, totul a fost documentat. Sistemul judiciar ii aresteaza, iar politia investigheaza.

Serviciul de informatii al politiei si serviciul national de informatii lucraza impreuna si au obtinut foarte multe informatii relevante.

Nu am ajuns la capat inca. Toate aceste arestari ne vor oferi mai multe nume in zilele urmatoare.

Suntem o tara democrata, totul va functiona in cadru legal. Sunt deja persoane care au inceput sa admita ce intentii aveau si ce conexiuni aveau. E posibil sa nu fie sfarsitul tentativei loviturii de stat, s-ar putea sa mai aiba planuri.”, a spus Erdogan la primul sau interviu in direct dupa lovitura de stat.

Presedintele turc a abordat si tema acuzatiilor Occidentului care acuza ca sunt foarte multi arestati, aproape 10.000 de oameni.

”Ei nu au retinut suspecti dupa atentate? Lovitura de stat e o infractiune. Cineva trebuie sa plateasca. Situatia romilor din Franta. Au fost expulzati. Ar trebui sa-si vada de treaba lor. Am primit milioane de refugiati din Siria si Irak. Nimeni nu are dreptul sa ne dea lectii.”, a adaugat Erdogan.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit