International

Erdogan intoarce spatele americanilor? Intalnire importanta la Istanbul

Publicat: 04 oct. 2016
1

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va intalni la Istanbul cu Vladimir Putin. Intalnirea va avea loc pe 10 octombrie cu ocazia Congresului Mondial al Energiei. Este prima vizita a lui Putin in Turcia dupa summitul G20 de la Antalya.

Presedintele rus Vladimir Putin se va duce la Istanbul pe 10 octombrie pentru a se intalni cu omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan si participa la Congresul Mondial al Energiei, a anuntat marti consilierul Kremlinului Iuri Usakov.

„Vizita va avea loc pe 10 octombrie”, a declarat Usakov, citat de agentia rusa de presa Interfax la Astana, capitala Kazahstanului. El a adaugat ca Putin „va participa la Congresul Mondial al Energiei si va avea contacte bilaterale” cu Erdogan.

La sfarsitul anului 2015, distrugerea unui bombardier rus de catre armata turca a provocat o grava criza diplomatica intre Moscova si Ankara, avand deja relatii tensionate din cauza spinosului dosar sirian, aminteste France Presse.

Rusia a impus apoi Turciei sanctiuni economice grele, in special in sectorul turismului.

In iulie, cei doi sefi de stat au inceput o reconciliere surpriza si Recep Tayyip Erdogan a efectuat o vizita la Sankt Petersburg pe 10 august.In ciuda acestei reconciliere afisate, cei doi sefi de stat continua sa fie in dezacord asupra Siriei, in timp ce Moscova ramane un aliat al regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad si seful statului turc insista mereu asupra plecarii acestuia de la putere.
Adauga un comentariu