Razboi în Ucraina

Erdogan l-a sunat pe Putin. Discuții despre oprirea războiului din Ucraina

Publicat: 07 oct. 2022
Erdogan l-a sunat pe Putin. Discuții despre oprirea războiului din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin despre îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin despre îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale şi a repetat disponibilitatea Ankarei de a lua parte la rezolvarea paşnică a războiului care are loc în Ucraina, a anunţat vineri biroul lui Erdogan, citat de Reuters, scrie AGERPRES.

Ultimele evoluţii din Ucraina, pe care Rusia a invadat-o la începutul acestui an, au fost de asemenea discutate în timpul apelului, potrivit Direcţiei de Comunicaţii a Turciei.

Turcia, membru al NATO, are relaţii strânse atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia

Turcia, membru al NATO, are relaţii strânse atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia şi a căutat să echilibreze legăturile în timpul războiului, respingând sancţiunile occidentale asupra Moscovei, dar criticând invazia rusă şi livrând Kievului drone înarmate.

Alături de Naţiunile Unite, Turcia a intermediat acordul din iulie pentru deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina din porturile ei de la Marea Neagră, în ceea ce rămâne singurul progres diplomatic semnificativ în conflictul care durează deja de şapte luni.

Relaţiile Ankarei cu Moscova sunt complexe, cele două ţări cooperând strâns în aprovizionările cu energie, în timp ce există dispute asupra Siriei, Libiei şi Azerbaidjanului.

Joe Biden pare convins că Vladimir Putin nu glumește atunci când amenință cu folosirea armei nucleare

Președintele Joe Biden a surprins, joi, cu o declarație. Pare convins că Vladimir Putin nu glumește atunci când amenință cu folosirea armei nucleare.

„Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva unei Apocalipse de pe vremea lui Kennedy și a crizei rachetelor cubaneze. (…) Nu cred că există o cale ușoară de a folosi o armă nucleară tactică și să nu se sfârșească totul cu o Apocalipsă”, a avertizat Joe Biden, după ce anterior Casa Albă declarase în mai multe rânduri că nu a văzut niciun indiciu că Rusia s-ar pregăti să utilizeze armele nucleare în ciuda a ceea ce numea „zăngănitul cu arme nucleare de către Putin”.
Adauga un comentariu