Medicamente

Eritromagis, comprimate – Tratamentul infectiilor bronho-pulmonare

Publicat: 07 ian. 2013

Indicatii
Tratament infectiilor bronho-pulmonare,
ORL, cutanate, genitale, osoase cu microorganisme sensibile: streptococcus pyogenes, streptococ alfa, beta-hemolitic, streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Staphylococcus aureus – numeroase tulpini sunt rezistente – Streptococcus pyogenes, Mycoplasma pneumoniae, difterie, Chlamydia trachomatis, Campylobacter fetus jejuni, Bordetella pertussis, Neisseria, Treponema pallidum, Listeria monocytogenes.

Dozare si mod de administrare
Adulti: 1,5-2 g/zi, in 4 prize, cu o jumatate de ora inainte de mese. in infectiile grave, doza zilnica poate sa creasca la 4 g/zi (divizate in 4 prize). Copii: in general 50 mg/kg si zi, in 2-3 prize. In infectii grave se dubleaza doza. Sancrul primar, sifilisul secundar si latent (Uretrita gonococica: 500 mg de 4 ori/zi, timp de 14 zile.
Infectii cu Bordetella pertussis: 40-50 mg/kg/zi, 5-14 zile (dozele si durata optima a tratament nu s-au stabilit cu exactitate). Conjunctivite cu Chlamydia la copii: 12,5 mg (eritromicina baza)/kg la 6 h, timp de 10-14 zile. in aplicatii locale, de 2 ori/zi (dupa spalarea si uscarea zonei de piele interesata).

Contraindicatii
Hipersensibilitate la antibioticele din clasa macrolidelor. IH grava. Nu se asociaza cu alcaloizi vasoconstrictori proveniti din Secale cornutum, mai ales cu ergotamina si dihidroergotamina.

Atentionari si precautii speciale
Prudenta la IR, astm bronsic, interactiuni medicamentoase cu teofilina, anticoagulante cumarinice, ergotamina sau DH-ergotamina; sarcina si alaptare.

Reactii adverse
Tulburari gastrointestinale: greturi, varsaturi, diaree, dureri abdominale, suprainfectie cu microorganisme rezistente la eritromicina, colestaza hepatica (greturi, varsaturi, dureri abdominale, febra, prurit, icter si eozinofilie), reactii alergice, hipoacuzii tranzitorii si reversibile.

 loading...

Adauga un comentariu