National

Eroare medicala sau inconstienta? – Femeie sanatoasa, tratata pentru cancer

Publicat: 19 iun. 2012
1

O femeie din Bucuresti a fost tratata timp de sase luni pentru cancer, desi era sanatoasa. In varsta de 49 de ani, Adina Stan a avut ghinionul ca medicii sa ii incurce buletinul de analize cu cel al altui pacient, care intre timp a decedat.

Adina Stan asteapta de doi ani sa fie chemata la Colegiul Medicilor pentru a i se face dreptate insa si-a pierdut speranta ca medicii vinovati vor fi pedepsiti, informeaza Evenimentul Zilei.

In urma cu doi ani, cadrele medicale de la Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti au incurcat buletinul de analize al Adinei Stan cu al altei femei. I s-a spus ca are cancer in stadiu avansat, asa ca a urmat un tratament cu citostatice timp de sase luni. Efectele tratamentului au fost dure. Ulterior, femeia a aflat ca toate eforturile au fost inutile intrucat este sanatoasa.

Conducerea spitalului a recunoscut eroarea medicala, insa acest lucru nu a multumit-o pe Adina, care a mers la Colegiul Medicilor, care a chemat-o dupa doi ani pentru audieri. Adina Stan crede ca tapul ispasitor va fi o asistenta. Femeia este decisa sa ceara despagubiri.

Comentarii
Adauga un comentariu