Actualitate

Eroi in halate albe! Doctorii ieseni au facut o minune pentru un pacient operat degeaba de zece ori! Barbatul era la un pas de moarte

Publicat: 30 nov. 2018
1

@ Acest barbat a avut o sansa imensa @ Medicii ieseni si-au asumat riscuri imense atunci cand au decis sa-l introduca in sala de operatie @ Daca nu ar fi facut acest lucru, in cateva zile pacientul ar fi murit @ Viata lui era in pericol @ Medicii s-au ingrozit atunci cand l-au operat pe acest iesean @ De-a lungul anilor a fost operat de zece ori din acelasi motiv @ Doctorii spera intr-o evolutie favorabila, iar semnele sunt imbucuratoare

Un barbat din Iasi a fost aproape sa-si piarda viata din cauza unei boli care-l macina de ani de zile. Chiar daca a fost operat de zece ori pana in prezent, nimeni nu a putut sa il scape de chinurile prin care a trecut timp de opt ani. Norocul lui a fost ca a mers, intr-un ultim moment, la Spitalul Clinic "Cai Ferate" din Iasi, deoarece slabise foarte mult si se simtea foarte rau.

Imediat dupa vizita medicala si dupa controalele la care a fost supus, barbatul a fost introdus in sala de operatie, pentru o interventie chirurgicala care a durat aproape sase ore. Doctorii care s-au ocupat de barbat au ramas muti de uimire atunci cand l-au operat si au vazut ce ascundea acest pacient.

"Acum opt ani de zile, un pacient din Iasi a fost operat de o pancreatita acuta necroticohemoragica. Pacientul a avut zece interventii iterative si a venit la Spitalul Clinic «CF» din Iasi pentru un sindrom de pierdere ponderala, pana la emaciere. Pacientul a fost supus unei interventii chirurgicale. Acesta avea o incizie din cap si pana in talpi, xifo-pubiana, o incizie extinsa. Astfel, in timpul interventiei chirurgicale am gasit aproximativ 30 de microabcese. Aceste microabcese inseamna abcese intre 0.5 si 2 cm diametru, diseminate pe tot peritoneul", precizeaza dr. Mihai Glod, manager al Spitalului Clinic "Cai Ferate" Iasi.

Pancreatita acuta necrotico-hemoragica este o forma severa de pancreatita caracterizata prin leziuni inflamatorii si necrotice, determinate de activarea intraparenchimatoasa a enzimelor pancreatice. Aceasta afectiune provoaca obstructia cailor biliare si refluxul bilei in caile pancreatice, ischemia, infectiile virale, toxice.

Citeste si: Incepem saptamana in forta la BZI LIVE! Managerul Spitalului Clinic CF Iasi, dr. Mihai Glod, face anunturi importante pentru toti bolnavii

A avut o sansa uriasa! In cateva zile putea sa moara

In momentul in care a ajuns la spital, pacientul prezenta emaciere, acesta fiind unele dintre semnele care apar la sfarsitul bolilor de lunga durata. Conform celor relatate de dr. Mihai Glod, chirurg care l-a operat pe barbat, viata pacientului era in pericol daca nu se intervenea rapid.

Astfel, dupa sase ore in care au stat in sala de operatie, medicii sustin ca interventia a fost un succes si ca acum pacientul este stabil. Cadrele medicale vorbesc si despre un noroc urias pe care l-a avut pacientul, intrucat, cateva zile in plus, in care nu s-ar fi intervenit chirurgical, i-ar fi putut fi fatale.

"Interventia a durat aproximativ sase ore si a trebuit sa luam milimetru cu milimetru, cu sacrificiu enteral. A trebuit sa saltam circa doi metri de anse intestinale, iar acum, dupa cinci zile de la interventie, pacientul este foarte bine. Daca nu se intervenea la timp, evolutia pacientului era clara. In cateva zile, pacientul putea sa-si piarda viata. Este vorba si despre o chestie de sansa, pacientul in momentul de fata este internat la spital, iar evolutia este favorabila", adauga dr. Mihai Glod.

Comentarii
Adauga un comentariu