Sport

Escaladeaza disputa dintre CSS Unirea Iasi si MTS

Publicat: 10 ian. 2000

Laudabila initiativa colegilor de breasla din radioul iesean, aceea de a-i invita in studio pe directorul DJTS Iasi – Ioan Bucu, al Scolii Sportive Unirea – prof. Viorel Hudac si presedintele CSM Iasiprof. Adrian Poeana. In cadrul unei emisiuni ce a durat aproximativ doua ore, directorul Ioan Bucu a facut unele precizari referitoare la decizia Directiei de a interzice accesul in Sala Polivalenta, baschetbalistilor de la Moldrom Iasi.

„De doi ani nu au dat nici un leu chirie, drept pentru care am luat hotararea de a le interzice accesul in sala. Suntem legati la maini si picioare de furnizorii de utilitati, cei care ne trimit facturile…”. Profesorul Adrian Poeana, presedintele CSM nu a intarziat in a-si expune punctul de vedere: „CONEL ne taie lumina, Termoficarea ne taie caldura dar nimeni nu se intreaba daca noi avem cu ce plati aceste datorii. Pana in 1997 am avut o colaborare perfecta cu DJTS, reusind sa reinfiintam si echipa de handbal.

De atunci insa, lucrurile nu au mers chiar atat de bine. CSM a semnat un contract cu DJTS, in urma caruia echipa de handbal se antreneaza in Polivalenta. Ramane de vazut daca vom avea bani sa platim. Un lucru este cert, avem nevoie de antrenamente pentru a supravietui in prima Liga Feminina„, a mai spus Poeana. De asemenea, presedintele CSM Iasi nu a uitat sa multumeasca SC Iasi XXI pentru sprijinul acordat prin taxa pentru sport.

Momentul cel mai „aprins” l-a constituit discutia dintre ministrul secretar de stat din cadrul MTS, prof. Puiu Dobrescu si directorul Scolii Sportive Unirea Iasi, Viorel Hudac.

„Iasul ramane un centru al sporturilor de echipa, indiferent de ce se intampla acum cu echipa de baschet. Pacat ca s-a ajuns aici si vreau sa spun ca directorul Bucu are perfecta dreptate”, a inceput Dobrescu. Incet-incet, emisiunea s-a transformat intr-o polemica dusa de Puiu Dobrescu si Viorel Hudac. Referitor la situatia scolilor sportive, reprezentantul MTS a precizat ca „Ministerul Educatiei Nationale ar trebui sa subventioneze activitatea dumneavoastra, nu noi. Este de datoria lor. Noi am avut pe ’99 un buget incredibil de mic, 360 de miliarde de lei. Daca MEN misca banii mai bine, se putea redresa si situatia sportului scolar, pentru ca reprezinta un segment vital”.

De partea cealalta, Viorel Hudac a sustinut ca „nu am perceput nici un leu la promovarea sportivilor de mare performanta. Daca vom continua in aceasta nota, a crizei financiare, suntem siliti sa trecem la activitatea de instruire, urmand sa desfiintam cateva ramuri sportive. Daca nu-i las pe jucatori la loturi, in campionate, sunt penalizat de federatia respectiva. Asa nu se mai poate”, a conchis Viorel Hudac.loading...

Adauga un comentariu