Eveniment-Social

Escrocul lunii februarie

Publicat: 04 feb. 1999

•intr-un timp extrem de scurt, Daniel Olariu a reusit sa faca rost de jumatate de miliard de lei, prin inselaciune

Daniel Olariu din Iasi, poate intra in topul celor care au tras cele mai mari tunuri intr-un timp scurt. Procurorii ieseni l-au anchetat pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, ieri fiind trimis in judecata sub aceeasi acuzatie. Valoarea prejudiciului este de peste 500.000.000 lei.

In calitate de administrator al S.C. „Grup Industrial si Distributie Gerald” S.R.L., Daniel Olariu a inchiriat in aprilie 1998 un spatiu apartinind S.C. „Tomiris” S.A., in scopul demararii unei afaceri comerciale en-gross. Pentru ca nu avea banii necesari, a apelat la cateva banci iesene care, de altfel, l-au refuzat din lipsa de garantii. Fiind o perioada in care abundau expozitiile si targurile nationale, Daniel Olariu s-a prezentat in luna mai la Tirgul TINIMEX. Procurorii ieseni au stabilit ca pe baza unui proiect al afacerii sale, Daniel Olariu a luat marfa de la S.C. „Bella Tex” Bucuresti, in valoare de 33,9 milioane lei, eliberand in schimb un bilet la ordin scadent. La data respectiva, banii nu au fost recuperati.

Rechizitoriul intocmit de procurori, releva faptul ca prin aceeasi modalitate (prezentarea afacerii sale ca foarte credibila), Olariu a inselat numeroase firme din Iasi si din tara, cu peste 500.000.000 lei. Printre cei pagubiti in Iasi sunt: Conest S.A., Gesat S.A., Fabrica de Tigarete, Radical Grup, Agressione Grup Romania si altele.

Astfel, asa cum rezulta din rechizitoriu, in perioada 20.05.1998-03.08.1998, administratorul a inselat prin bilete la ordin scadent fara disponibil in cont, aproximativ 15 firme.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit