News Flash:

Esec deplin la sfarsit de mandat

30 Mai 2000
956 Vizualizari | 0 Comentarii
•Ultima prestatie a consilierilor municipali a fost sub orice critica

Ultimul act din mandatul actual jucat de "actorii" Consiliului Local, recte consilierii municipali, a avut una din cele mai proaste figuratii. Ieri, majoritatea alesilor au reusit in plenul CL sa nu-si dezmita calitatile de (i)responsabili. Obositi dupa patru ani, ca masina de vot, lucrarile ultimei sedinte a CL s-au caracterizat printr-un "plictis total". Problemele edilitare inscrise pe ordinea de zi, in numar de 18, au fost tratate intr-o atmosfera de indiferenta. Cu mici exceptii, punctele au primit avizul favorabil al consiliului in descompunere.

Consilierii i-au dat peste nas lui Simirad

In ciuda prestatiilor dezastruoase, consilierii au pus piedica la unul din aranjamentele executivului. Proiectul de hotarare privind aprobarea reconfigurarii parcelarului in municipiul Iasi, zona Palat - Strada Sfantu Lazar, a fost amanat. Prevalandu-se de o hotarare a consiliului din 1999, prin care CL stabileste conditiile in care se pot face reconfigurari ale parcelarului din municipiul Iasi, Simirad a pledat in expunerea sa uzand de motive pentru rezolvarea situatiei unor proprietari de seama, cu terenuri in zona centrala.
In data de 10 mai, Viorel Roman, administrator unic al societatii Centrul de Afaceri International SA, a cumparat de la ieseanul Ghiorghie Bostan un teren in suprafata de 718 mp, situat in buricul targului, pe strada Fundac Palat nr.4B. Tranzactia, autentificata de notarul Daniela Badarau, care a legalizat intamplator si terenul cumparat de Simirad in Galata, l-a costat pe Roman 435 de milioane de lei. La doua zile diferenta, respectiv pe 12 mai 2000, reprezentantul Centrului de Afaceri International a mai achizitionat un teren de la Alexandru Valentin, in suprafata de 786,99 mp, situat in strada Fundac Palat nr. 4. Aceasta intelegere a costat 609 milioane de lei. Ultima achizitie a administratorului CAI SA, Viorel Roman, a fost efectuata pe 15 mai 2000, cand a cumparat de la familia Nicoara un teren in suprafata de 500 mp, amplasat in strada Sf. Lazar, contra sumei de 300 de milioane de lei. Surprinzator, in acelasi timp, Roman a dat trei declaratii la Primarie, datate 11 si 16 mai anul curent, prin care isi exprima acordul privind modificarea formei si amplasamentului terenurilor, conform planului intocmit de Primaria Iasi, cu conditia mentinerii suprafetei din titlul de proprietate. Surprafetele cumparate de Roman urmau a fi traslate din spatele Salii Sporturilor in fata acesteia, la strada, respectiv la strada 7 Noiembrie (Sf. Lazar).
Afacerea propusa de Simirad si sutinuta de una din slugile sale, asa-zisul arhitect sef Ionel Oancea, a fost sanctionata de consilieri, care au precizat ca reconfigurarea si trasferul acestor terenuri nu au fost expertizate si nici nu au documentatia juridica necesara. Voci din CL spun ca firma CAI SA ar fi una din sponsorii campaniei electorale a lui Simirad. Pentru serviciile facute, seful "moldovenilor" a vrut, probabil, sa raspunda cu un contraserviciu.

CL are un dealer autorizat pentru pixuri

In final, participantii la ultima sedinta a CL Iasi, consilieri, functionari publici si ziaristi, au primit cate un suvenir din partea "moldovenilor" - cate un pix. Dealer-ul autorizat pentru aceasta actiune a fost consilierul "moldovean" Petru Focsa. Pentru ca despartirea sa se petreaca intr-un alt cadru, mai putin formal, consilierii au fost convocati de actualul primar la Ciric, vineri, 2 iunie. Pentru aceasta intalnire, alesii au cotizat fiecare cu suma de 100.000 de lei.
Sorin ALEXA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013932 (s)