Boli si tratamente

Covid-19: este eficient lichidul de spălat vase pentru spălarea mâinilor?

Publicat: 06 aug. 2020
Este bine sa spalam mainilor cu detergent de vase

Este bine sa spalam mainilor cu detergent de vase? Nu mai este un secret: spălarea mâinilor este primul gest de barieră care trebuie luat in serios pentru a limita răspândirea coronavirusului. Mâinile noastre ating butoane, carduri bancare, telefoane mobile și alte obiecte potențial infectate. In plus, ne atingem fața de aproximativ 3.000 de ori pe zi, ceea ce facilitează contaminarea.

Deci, săpunul și apa sunt cele mai bune arme pentru a vă proteja pe voi și pe ceilalți de coronavirus. Dacă ați rămas fără săpun, puteți utiliza gel hidroalcoolic, deoarece acest produs are proprietăți bactericide, virucide și fungicide, chiar dacă nu curăță. Dar este posibil să folosiți săpun de vase pentru a va spala mainilor?

Este bine sa spalam mainilor cu detergent de vase?

Lichidul de spălat vase este un detergent, cu alte cuvinte un produs care curăță și dizolvă impuritățile. Are proprietăți tensioactive care ajută la eliminarea mizeriei. În timp ce săpunul pentru vase este eficient pentru a scăpa de germeni, nu este recomandat să-l utilizați prea des pentru a vă spăla pe mâini din cauza ca pH-ul acestui produs utilizat pentru spălarea vaselor este adesea impropriu tenului și are tendința de a-l usca. Un fenomen care poate fi contraproductiv, deoarece pielea deteriorată este un teren fertil pentru proliferarea bacteriilor.

Prin urmare, lichidul de spălat vase poate fi folosit ocazional, dar săpunul convențional trebuie să fie preferat.

Adauga un comentariu