Stiri si curiozitati

Este Cabala religia ce sta la baza masoneriei?

Publicat: 02 ian. 2015
3
In afara de masonerie mai sunt si alte secte religioase care isi au originea in Cabala. In aceasta privinta Arhiereul Galaction Cordun are un valoros studiu intitulat: “Cum s-a manifestat iudaismul in propaganda adventista”.Publicistul francez Denis Saurat, publica o serie de studii asupra poeziei filosoficemoderne, sub titlul: “Literatura si Ocultismul” (ed. Rieder Paris 1929). La pag.87 aacestui studiu exista un interesant capitol “Cabala”, in care se invedereaza clarinfluenta iudaismului asupra gandirii laice contemporane….”
In timpul Renasterii si in secolele urmatoare, Cabala se prezenta spiriteloreuropene printr-un echivoc. Ea atrage pe crestini pentru ca este un curent izvoratdirect din VechiuI Testament, pentru ca e un comentariu facut de poporul ales (evrei)din cartile sacre, incredintate poporului ales (evreiesc) si cu aprobarea unora din Papichiar s-a facut acestui comentariu reputatia ca ar fi favorabil ideilor crestinis-mului.
Pe de alta parte, Cabala poate servi de asemeni dusmanilor crestinismului: pen ruacestia, ea este “adevarata” explicatie a doc-trinelor Bibliei, iar Crestinismul nu-idecat o deformare a Bibliei.”Iata cele 4 teme principale ale Cabalei (pag.89):1. Ideea ca Dumnezeu e o putere inaccesibila si totusi el este materia Universala dincare-i facuta lumea;2.
Conceptia legii prezentei ambelor sexe pretutindeni in creatie dupa care, deci,orice lucru din existenta este in acelasi timp si masculin si feminin.3. Ideea ca in Dumnezeu si in orice categorie de fiinte din Creatie exista simultanbinele si raul.4. Teoriile reincarnarii, speculate in faimoasa carte ebraica Zohar.Si de ce au cautat francmasonii sa influenteze literatura si spiritele prin Cabala?Raspunsul il da Saurat, in lucrarea amintita, pag.179; pentru ca “poezia filosofica”face o critica a religiei dintr-un punct de vedere le-gitim: cel artistic (pag. 182). Prin urmare, influenta Cabalei tinde sa sla-beasca religia crestina, iar maestrii masoni li-centiati in Cabala si doctori in Stiintele Oculte, pervertesc formatia spirituala a cresti-nului prins in loja masonica si condus pe alte carari decat ale Domnului. Sunt foartemulti masoni romani, licentiati in Cabala si doctori in Stiintele Ermetice (O-culte), in acelasi timp si conducatori de loji teozofice, care departe de a se inspira dinadevarurile eterne ale crestinismului, sunt sub puterea directa a Cabalei iudaice.Cabala este o doctrina periculoasa, prin aceea ca deruteaza actiunea rectilinie afacul-tatilor umane prin erotism si sexualitate.Rezultatul studierii si aplicarii Cabalei a dat nastere masoneriei, creandu-se apoisubloji ma-sonice mixte, in care se practica in modul cel mai degradant cultul Venerei… si chiar magia neagra, care este o caricaturizare a Sfintei Taine Euharistice.
Francmasoneria, pe langa invataturile insusite din Cabala, isi mai insusesteinvataturile din magia neagra.Unul din marii maestri ai magiei moderne, francmasonul Eliphas Lévy (preot catolicapo-stat) scrie in lucrarea sa: “Dogme et Rituel de la Haute Magie” Paris I854: “ToateAsociatiile Masonice datoreaza Ca-balei secretele si simbolurile lor”.Iar in “Manualele de Instructie Initiatica” francmasonul Osvald Wirth, in capitolul inti-tulat “Premiers elements de Philosophie initia-tique”, reda cateva din invataturileridicole si caraghioase ale magiei negre. Osvald Wirth, ca si fratele lui intru Lucifer,Eliphas Lévy, recunoaste ca: “Simbolismul masonic concorda cu Cabala in ceea ceare esential”. (pag. 33)Ca sa cunoastem in fond masoneria, trebuie sa stim ce este magia, care este unelement constitutiv ca si Cabala din filosofia francma-soneriei.
Citind cartea lui Eliphas Lévy invatam ca magia nu-i decat o filosofie care cuprinde misterele religiilorpagane din antichitate si se gaseste in Cabala evreiasca si in Talmud.Lucrarea lui Eliphas Lévy – “Dogme et Rituel de la Haute Magie”, demonstreaza camagia e constituita din mai multe parti.1. Prima parte e Stiinta celor douasprezeceNumere si a celor douazeci si doua de Litere ale alfabetului ebraic. Toate acestesemne grafice (inventate de oameni), au primit cate un simbol cabalistic si au fiecareo semnificatie mai mult sau mai putin abracadabranta. Pana si Dumnezeu (Iehova,Marele Arhitect), cand a creat Universul… s-a servit de semnele francmasone, scrise pentru primele trei grade ale francmasoneriei: “Livre de l’Apprenti, du Compagnon,du Maitre”.Restul magiei e rezervat gradelor superioare din ce in ce mai initiate.
1. Prima parte e Stiinta celor douasprezece
2. A doua parte a filosofiei diavolesti e arta de a ghici viitorul, prin diverse mijloaceca: ghiocul, apa, drojdia de cafea, liniile mainii (chiromantia), somnambulism, etc. simai ales prin “tarot” (adica prin carti de joc cu simbolistica magica). De altfel, inantichitate, preotii templelor, augurii, auspicii, etc., aveau ca misiune sa pre-vesteasca viitorul.
3. A treia parte e Astrologia – care dezvaluie soarta oamenilor, sau “horoscopul”, prinraportare la pozitia planetelor in momentul nasterii.4. A patra parte a acestei stiinte oculte e Alchimia – care admite si astazi ca elementefundamentale ale Naturii: Pamantul, Apa, Aerul si Focul. Unul din scopurile Alchimieiera sa transforme materia bruta in aur pur.
4. A patra parte a acestei stiinte oculte e Alchimia – care admite si astazi ca elementefundamentale ale Naturii: Pamantul, Apa, Aerul si Focul. Unul din scopurile Alchimieiera sa transforme materia bruta in aur pur.
5. A cincea parte e Necromantia, sau evocarea mortilor – in locul carora se prezintadiverse spirite inferioare care prezic Viitorul sau descopera ce ascund ei.Necromantia se practica si astazi in cadrul sedintelor de spiritism.
6. A sasea parte e Magia Otravurilor, -care prepara prafuri si bauturi fermecate ca”aqua tofana”, ce produce o moarte rapida.
7. A saptea parte e Vrajitoria, care consta in fabricarea unei papusi de ceara – ce senumeste vraja sau facatura – si care-l reprezinta pe cel care urmeaza sa fie vrajit.Vrajitorul ia aceasta vraja si – dupa ce o consacra Diavolului, prin evocari si formulemagice – o inteapa cu un ac, la nivelul inimei sau in pantece si, peste putin timp, celastfel vrajit moare subit.
In aceeasi categorie intra deochiul si Jeta-tura din Neapole,impotriva carora poti sa te aperi prin talismane magice.8. La capatul acestei serii infame – ce e departe de a fi completa – se afla MagiaNeagra (goetia sau demonomantia). In Magia Neagra se evoca, prin ceremoniiinfernale, pe Lucifer sau Satan care vine, cand e astfel chemat si poate fi vazut, dupacum afirma Eliphas Lévy: “Cand chemi pe Diavol cu ceremoniile ce-rute, diavolul vinesi il vezi. Pentru ca sa nu mori traznit la aceasta aparitie, sa nu devii cataleptic, sauidiot, trebuie sa fii chiar nebun”.”Dar, cand nu esti nebun, ca sa rezisti prezentei Satanei si sa nu mori sau sa nu-tipierzi mintea, trebuie sa fi capatat gradul cel mai inalt al initierii masonice, adica safii un adevarat mag, paladist”. (Comentariu facut asupra magiei de prof. Dr. N.Paulescu in Buletinul Anti-Iudeo-Masonic, pag. 80-81, 1930).
Pentru cercetari mai amanuntite despre Magie, sunt informatii mai ample in: “La Magie” (Paris 1927), scrisa intr-un mod perfid de un francmason, Dr. J. Maxwell.De la studiul Cabalei si al Magiei, facem o mica incursiune in esenta simbolurilormaso-nice:Sortul de piele masonic, pe care si-l pune masonul in fata, reprezinta amintireasortului zidarilor din Evul Mediu. Masonii leaga originea sortului de parteavesmantului marelui Preot, destinat sa ascunda goliciunea cand urca treptelealtarului. (Exod cap. 20 vers 26); in termeni mai precisi el corespundeindispensabililor din in, dupa prescriptia din Exod (cap. 28.V.49) cu care marele Preotiudaic trebuie sa-si acopere partea de la sale pana la coapse. El semnifica, deasemenea, un fel de circumcizie simbolica in ceremonia in care omul incult (piatrabruta) este supus “artei regale” pentru a se transforma intr-un om desavarsit(simbolizat de piatra cioplita). Atunci omul, dupa cum zice “Deuteromul” cap. 10, estecircum-cis in inima sa si nu intepeneste deloc grumazul sau. Oamenii astfel fasonatiscapa de masura comuna si se aseaza intr-o categorie exceptionala, potrivit istoriesicultura.ro.
La acest grad eltrebuie sa posede, pentru a fi recunoscut ca francmason, un intreg sistem de semneconventionale. Acestea sunt semnele masonice propriu zise – ceea ce se numeste inmod popular secrete masonice (Buletinul Anti-ludeo-Masonic, Ludendorf in lupta cu Masoneria).Pe langa circumcizia simbolica mai exista si o circumcizie reala in masonerie. Acestfapt poate provoca senzatie, dar este totusi un fapt real: francmasonii de gradesuperioare se circumcid. Unii din masonii nostri care au fost identi-ficati ca circumcisiau afirmat ca au avut fimoza…
Odata integrati in spiritul iudaic, membrii masonerieidevin automat membri ai “Aliantei Universale Izraelite”.Fostul secretar general al masoneriei franceze, Jean Bidegain, confirma aceasta afirmatie care ar parea de domeniul fanteziei: “Franc-masonii de la gradul 18 in susdevin membri ai «Aliantei universale israelite»”.Care este scopul “Aliantei Universale Israelite”? “A ridica Ierusalimul deasupra Tronurilor, Papilor, Patriarhilor si Imparatilor”. (Disraeli: Conigsby pag. 138).Iata cum francmasonii iudaizati, devenind unelte oarbe, lucreaza la nimicireacrestinis-mului si la inaltarea iudaismului.Mai reproducem un document din lucrarea “L’Ennemie Sociale” a fostului mason degrad. 33, fost inspector al masoneriei universale, Paul Rosen: “Sa ne fie permis, infruntea acestei carti, a-i preciza caracterul. Literatura anti-masonica, in momentul defata, cuprinde un numar considerabil de lucrari foarte remarcabile.
Toate au otrasatura comuna: dezvolta vederile personale ale autorului asupra francma-soneriei,sprijinind aceasta opinie prin docu-mente mai mult sau mai putin importante.Noi avem pretentia de a fi aratat o noua cale, de a fi dezvaluit un nou plan decampanie acelora care apara ordinea sociala crestina. Noi am urmat cuvant cucuvant Consiliul atat de limpede formulat de Sanctitatea Sa Papa, Leon XIII, cand ascris in enciclica “Humanum Genus”: «Indepartati masca in spatele carea se ascundefrancmasoneria pentru ca ea sa fie cunoscuta asa cum este in realitate». Si pentru a ne supune acestei auguste invitatii, noi am fortat Masoneria sa se arate, sa seexpuna ea insasi in nuditatea ei rusinoasa si monstruoasa. In acest scop am adunatdocumentele ofi-ciale cele mai incontestabile, incepand de la cercurile conducatoaresi personalitatile care guverneaza Francmasoneria, grupandu-le astfel incat oricecomentariu pare de prisos, iar opinia asupra sectei satanice, in loc sa ramana numaia publicistului devine «ipso facto» a oricarui citi-tor de buna credinta.Intr-o prima lucrare, intitulata “Satana si Compania”, am studiat invatamintele pericu-loase ale francmasoneriei si am urmarit edu-catia progresiva a adeptilor sai.
Astazi ne indeletnicim sa examinam pe sectari la lucru si am hotarat sa facem luminaasupra masinatiilor lor negre. Ne-am propus a nu face sa figureze, in pa-ginile ceurmeaza decat documente oficiale de o autenticitate indiscutabila; concluziile pusevor aparea de neinlaturat pentru toti aceia pe care nu-i orbeste pasiunea contrareligiei. Sa rezumam in putine cuvinte preliminare, obiectul si planul acestui noustudiu:«Pentru a distruge ordinea sociala, stabilita de Dumnezeu in lume, Satana a instituito Asociatie a carei adevarata firma sociala, men-tinuta secreta, este “Satana si Compania” a carui denumire marturisita este: Francmasoneria.
Aceasta asociatie,infiintata pentru distrugerea ordinii sociale numara astazi (anul 1890) in lumeaintreaga 156.000 ateliere de lucrare satanica numite loji, in care marele sef Satana,face sa lucreze contra societatii crestine: 25.875.000 oameni, care se intituleazafrancmasoni si 2.850.000 femei numite surori masonice. Finantele acestei puterniceAsociatii care e de peste 28 milioane agenti de satanizare, au in fiecare an o miscareefectiva de 3 miliarde franci aur.Lucrarile sale se savarsesc pentru “Gloria si sub auspiciile D.o. G.o. A.o. D.o. U.o.,litere fatidice, care pentru profanii masoni, naivi, inseamna: “Du Grand Arhitecte del’Univers” (Al marelui Architect al Universului) iar pentru cei initiati se traduce princuvintele: “De la Grande Association Destructive Universelle” (a marei Asociatii deDistrugere Universala).»Spre a putea aduce o judecata impartiala si motivata asupra acestei asociatii vomarata francmasoneria la lucru in Franta, in Belgia si in Italia; o vom arata in plina ei actiune distructiva, in plinu-i invatamant corupator. Actiunea sa distructiva este defactura politica si se exercita in Franta si in Belgia.Invatamantul sau corupator este Anti-Religios si raspandit in Franta, in Belgia, inltalia si in lumea intreaga. Anarhista in Franta si in Belgia, atee Italia, iata ce estefrancmasoneria universala in Europa sub directia D. S. de la Berlin.Am scris initialele masonice D. S. care pentru «vulgum pecus» al francmasoneriei,aceste litere inseamna “Directorat Suprem”.
Pentru marii initiati, insa, aceste doualitere D. S. intre care este incadrata deviza masonilor conducatori «Deus Meumquelus» ea simboli-zeaza urmatoarele:- Impune-rea (simbolizata prin cuvantul lus), a principii-lor masonice, mai intaifamiliei, apoi natiunii, spre a ajunge a le inradacina in toata ome-nirea.- Distrugerea (simbolizata prin cuvantul Deus) a religiei, a autoritatii, a moralei.Distrugerea religiei in familie; distrugerea autoritatii in sanul natiunii; distrugereamoralei in omenire.- Materializare (simbolizata prin cuvantul ‘Meum’), prin coruptie (adevaratul sens alcuvantului “Materializare a constiintei, a in-vatamantului, a Statului.”)Aceste cuvinte (Impunere, Distructie, Ma-terializare) inseamna pentru Marii initiatisatanici, ca trebuie:
1. Sa impuna distrugerea oricarei religii in familie prin coruperea constiintei;
2. Sa impuna distrugerea oricarei autoritati in natiune, prin coruptia invatamantului;
3. Sa impuna distrugerea oricarei morale in omenire prin coruptia Statului; Pentru ganditori, pentru oamenii cumpatati, aceste doua litere D. S., care de douasecole joaca un rol atat de mare in is-toria universala inseamna, deci:”Dezorganizarea Satanica” a familiei, a na-tiunii si a omenirii, reprezentate prin celetrei puncte .o. care le urmeaza.”Exista francmasoni romani care in corespon-denta lor particulara semnau, punand lasfar-situl numelui trei puncte, .o. fara ca sa le fi stiut semnificatia.Originea Francmasoneriei.
Sunt mai multe ipoteze asupra inceputului masoneriei. Istoriceste se poate afirma cafrancmasoneria exista sub forma actuala de la 1717. In aceasta epoca, mai multe lojiengle-ze s-au reunit la Londra si au fondat “Marea Loja din Anglia”. James Andreson afost in-sarcinat cu redactarea definitiva a Constitutii-lor masonice. Lucrarea sa aaparut in 1723 si a servit drept baza la toate Constitutiile maso-nice actuale. Nascutain Anglia, n-a intarziat a se extinde pe intregul continent, unde ea s-a raspandit inprima jumatate a secolului XVIII.Din circumstantele istorice si din datele fon-darii marei Loji din Anglia, specialistiisunt in unanimitate de aceeasi parere in ceea ce priveste originea si evolutia ma-soneriei pe glob. Asa de pilda Bernard Fay, profesor la Colegiul Frantei, inremarcabila sa lucrare “La Francmasonerie et la Revolution Intelectuelle du XVIIISiecle”, vol. V. din colec-tia Cluny, – consacra un studiu special maso-neriei englezeasupra careia vom reveni mai jos.
Eliminand teoriile fanteziste asupra istoricu-lui masoneriei, citam dupa Vicontele Leonde Poncins: “La Dictature des Puissances Occul-tes” pag. 64:I. – Originea pagana. – Francmasoneria ar deriva din vechile mistere religioase ale grecilor si egiptenilor.
II – Originea templiera. – Ordinul templie-rilor (care fusese mai inainte un ordin emina-mente crestin), dar din cauza ca se infiltrase francmasoneria in el si-i daduse o nouadirec-tiva contrara scopului pentru care fusese creat, a fost desfiintat de Papa) s-ar fiperpetuat in secret si reactiveaza sub forma masoneriei.
III. – Originea rosa-cruciana. – Franc-masoneria ar proveni din ordinul ocultist al Rosei-Cruce (la acest grad, calcarea in picioare si strapungerea cu spada a crucifixuluiconstituie un act ritual in masonerie).
IV. – Originea Corporativa. – Francmaso-neria ar proveni din asociatiile de masoni(Corporatiile) din Evul Mediu.
V. – Originea stuartista. – Francmasoneria ar fi creata de Printul Charles Stuart in scoppolitic.
VI. – Originea deista. – Francmasoneria ar deriva din teoriile scolii deiste, al carei re-prezentant principal a fost John Toland.
Vll. – Originea protestanta. – Francmaso-neria ar fi internationala protestanta, de ori-gine calvinista si puritana.
VIII. – Originea ocultista. – Francmasone-ria si-ar avea sorgintea in diferite secte ocul-tiste ele insele, inspirate din Cabala evreiasca.
IX. – Originea evreiasca – (care e cea veridica). Evreii au creat toate piesele maso-neriei in scopul dominatiei oculte mondiale.Filosofia FrancmasonerieiFilosofia masonica e diametral opusa filoso-fiei crestine. Aceasta filosofie atee simate-rialista le este inoculata masonilor treptat, pe masura ce trec de la un grad deinitiere la un grad mai inalt, fara ca sa fie observata acea-sta evolutie “spirituala” amasonului, din cauza ca ideile masoneriei se administreaza membrilor prin sugestiesi saturatie lenta.”Primul efect al initierii e de a purifica “uce-nicul” de orice mentalitate crestina…””Copilul crescut in religia crestina vede, ju-deca si lucreaza crestineste; masonulnascut la lumina templului va vedea, judeca si lucra ma-sonic” (Gustave Bord, “LaFrancmasonnerie en France”, des origines a 1815, preface, p. XVII).Filosofia masonica e de esenta panteista, pentru ca neaga existenta lui Dumnezeu,in-locuind-o cu Natura, adica cu Omul.Doctrina panteista masonica e redactata de iudeo-masonul Adriano Lemni (fostprimar al Romei) unul din sefii supremi ai magiei inter-nationale:I. Cred in eterna Materie-Mama…
II. Si in Om ce-i Fiul ei iubit…
III. Carele din materie s-a zamislit si s-a nas-cut din PamantuI ce-l sustine si-lnutreste…
IV. Cred in Cugetare, duh de viata faca-tor… (citat dupa Dr. Emil Jouin: “Revue in-ternationalle des Societes Secretes” Nr.I, ian. 1930 pag. 20).
Francmasoneria contra religiei crestine
Dupa daramarea Templului din Ierusalim- care a fost profetizata de catre Mantuitorul nostru Isus Hristos, ca o pedeapsa divina data evreilor pentru crucificarea lui Isus -iudaismul, prin formidabilul sau instrument, masoneria, a mobilizat toate forteleoculte pentru reconstitui-rea templului lui Solomon, prin descrestinarea omenirii.Istoricul francez Maurice Muret in lucrarea sa: “L’Esprit Juif”, Paris, – defineste astfelactiunea iudaismului anti-crestin: “Francmasonul, de cand a faptuit cea mai marecrima contra Dumnezeirii (omorarea lui Hristos) a ramas dusmanul neimpacat al luiDumnezeu. Din aceasta pricina, el ia proportiile si semnificatia unui simbol al lupteicontra Bise-ricii; descrestinarea lumii fiind scopul suprem al francmasoneriei, rezumatoata actiunea iu-daismului contemporan.””Descrestinarea lumii”, la aceasta se reduce, in definitiv, actiunea francmasonilorcontemporani.
Din cauza doctrinei, educatiei si practicii masonilor, atat in conceptialor despre viata si lume, cat si in activitatea lor in societate, ei vor avea o atitudinenet anti-crestina, vor arata un sentiment de ura implacabila fata de religia crestina simai ales vor caricaturiza prin diferite legende viata si activitatea preotului crestin.Iata ce ne spune francmasonul Lafargue, la congresul international masonic de laBruxelles:”Razboi lui Dumnezeu! Ura lui Dumnezeu”! Iar francmasonul De Lanessan, fost ministru si guvernator al Indochinei, a spus intr-ocuvan-tare la Loja “La Clemente Amitie”:”Infamul este Dumnezeu”. Trebuie sa zdrobim infamul!”Iudaismului, ca sa poata sa darame crestinis-mul, i-a trebuit aceasta asociatie,aceasta parghie – francmasoneria – recrutand diferiti a-depti din diferite clase socialeale societatii crestine ca prin ei sa poata da mai usor lovi-tura mortala religiei luiHristos.
Serviciile crestinilor masoni au fost conside-rabile. Dar patrunderea lor in tainelemasone-riei a constat in aceea ca unii masoni recru-tati dintre crestini, atunci candau parvenit la gradul cel mai mare (gradul 33 – ce semnifi-ca anii crucificarii luiHristos) si au fost in po-sesiunea planurilor infernale ale iudaismului de a subminacivilizatia crestina, s-au grabit sa iasa din infama congregatie, denuntand intre-giilumi caracterul si scopul criminal al sectei.Dupa Paul Rosen, fost Inspector General al masoneriei, care a dat o lovitura aproapemortala mafiei, un al mare mason, ocultist, membru in consiliul Ordinului Marelui Orient francez, M.I. Doinel, convertit in cele din urma la crestinism, a facut destainuiripretioase asupra telurilor masoneriei: “De cate ori am auzit (e vorba aici de aceicrestini “cu numele” care au avut nenorocul sa se vanda, prin masonerie,francmasonului) francma-soni gemand sub dominatia evreilor din loji, in atelierelefilosofice in toate tarile, in marele Orient, in consilii, la toate punctele triunghiu-luicum zic ei, pe toata intinderea vastei lumi! Nu-mi apartine mie dreptul sa demascaceasta tiranie din punct de vedere politic, nici din punct de vedere financiar. Insa ingandirea Satanei, Si-nagoga are o parte imensa, preponderenta. El conteaza pe evreip entru a guverna masoneria, asa cum conteaza pe Masonerie pentru a distruge Biserica lui Hristos…
De la Revolutie (1787) evreii au invadat lojile. Invadarea a fostprogresiva. Ea este acum completa. Cabala a fost regina in lojile secrete. Spiritulevreiesc a fost rege in atelierele simbolice. Celor care sunt dotati cu inteligenta leeste prescris studiul Cabalei; ignorantilor, spiritul evreiesc; Kabala dogmatizeaza siface din aceasta filozofie o metafizica, metafizica lui Lucifer”.”Spiritul francmason conduce actiunea. Si, atat dog-ma francmasona, cat si spiritulfrancmason, teoria si punerea ei in practica, totul este dirijat in contra Bisericiicrestine, contra ei si numai contra ei si contra sefului Ei invizibil, Isus Hristos”.(Emmanuel Bar-bier, “Les Infiltrations massonniques dans l’Eglise”, pag. 12″.Fondul anticrestin al masoneriei se poate vedea si din acest canon al rabinului Tharphon, citat de Bernard Lazare in lucrarea sa: “Anti-semitisme”, pag. 47:” Evangheliile trebuiesc arse pentru ca paganismul este mai putin periculos pentrucredinta ebraica decat crestinismul”.Un alt expert in materie, un cunoscator pro-fund al tainelor hrubelor masonice, JeanBide-gain, fost secretar general al masoneriei franceze, in lucrarea sa, “Le GrandOrient de France”, Paris 1905 pag. 186, arata ca: “Francmasoneria, care incontestabileste de origine iudaica, este pentru israeliti un instru-ment de actiune si de lupta, decare se servesc in mod secret.
Evreii – atat de remarcabili prin instinctul lor dedominatie si prin stiinta lor de a guverna – au creat francmasoneria, ca sa inrolezeintr-insa oameni care, neapartinand neamului lor, se angajeaza totusi sa-i ajute infaptele lor, sa colaboreze cu ei la sta-bilirea domniei lui Israel, printre oameni”.Conceptia Masonica despre DumnezeuFrancmasonii nostri naivi gandesc, spun si scriu ca francmasonii cred in Dumnezeu.Acea-sta e fals. Francmasonul Bernardin, gradul 33, a declarat formal: “Dumnezeu nutrebuie sa se confunde cu marele “Arhitect al Universului” (“Preçis histo-rique duGrand Orient de France”, 1909 pag. 25). Afirmatia aceasta e clara si neta pentru totifrancmasonii.Fr. Sergent spunea la fel in anul 1904: “Acei care au primit o initiere superioara stiuca aceasta formula: «Marele Arhitect al Uni-versului», n-are nici o valoare religioasa.«Ma-rele Arhitect al Universului», nu este Dumne-zeu, este FrancmasoneriaUniversala.””Constitutia si Codul Organic” al lojei Marelui Orient al Romaniei, care are imprimatadata calendarului iudaic 5927, contine la pag. 8 aceasta minciuna grosolana:”Francmasone-ria onoreaza pe Dumnezeu, Puterea Suprema; sub numele de:«Marele Arhitect al Univer-sului»”.Formula “Marele Arhitect al Universului”, dupa marturisirea unanima a fruntasilormasoni din supremele consilii, recunosc ca n-are nici o valoare religioasa, asa cumeste propagata de ei, adica ei nu cred in Dumnezeu.
Ca sa spulberam orice urma de indoiala, citam aceste randuri categorice din OswaldWirth, “Le Livre de L’Aprenti”, pag. 22: “Sa avem curajul sa ne marturisim religiosi, sane afirmam apostolii unei noi religii, mai sfanta decat toate celelalte. Sa propagamReligia Re-publicei.””Francmasoneria este “Biserica lui Satan”, Seful ei Suprem isi avea sediul la Roma:Lemni (francmasonul condamnat la 1844 ca escroc, de tribunalul din Marsilia),Nathan.” (Tilloy: “Le peril judeo-maçconique”, Paris pag. 55).Francmasonul Minat a scris despre acest din urma ex-Papa masonic: “Nathan eevreu, urmas al unei familii olandeze: Nathan la Roma este continuarea revolutiei…Asemanarea nu-melor este fatidica. Nathan este Satan, este puterea infernala”.(Revue maçconnique). “In imensa sa majoritate poporul iudaic a trecutde la adorarea lui Dumnezeu la adorarea lui Satan”.”Cabala jidoveasca este traditia orala a lui Moise falsificata, paganizata si, se poatespune, diabolizata”. (E. Barbier: “Infiltrations maçonniques dans I’Eglise”).”In gandul lui Satan, sinagoga are o putere imensa, preponderenta. El conteaza peevrei pentru a guverna masoneria, dupa cum conteaza pe masonerie pentru adistruge Biserica lui Isus Hristos”. (Doinel, francmason, grad mare, convertit, in:”Satan demasqué”.)Iata o magistrala calificare data francma-soneriei de catre un episcop crestin: “Min-ciuna: este religia ei; Satan: Dumnezeul ei; Turpitudinea: sacrificiul ei”.La gradul 25, Venerabilul zice Initiatului: “«Marele Arhitect al Universului» in onoareacaruia arde tamaia Lojilor si a Atelierelor nu este Dumnezeu, este Ingerul LuminiiLuciferice, Geniul Muncii, Spiritul Focului Gheenei”.Doctrina secreta a Ordinului francmasonic Odd Fellovs si a Paladistilor (afrancmasonilor luciferieni), consta dintr-un sistem manechinist al dublei divinitati.
“Dumnezeul crestinilor este rau si trebuie sa-l combatem. Domnia lui se va sfarsi lave-nirea lui Anti-Crist”.Venirea Anti-Cristului, profetizata de Sfantul loan Evanghelistul in Apocalipsa, a fostrealizata undeva in Eurasia si in marsul ei de actiune satanica ar fi cuprins toataEuropa daca nu s-ar fi lovit de rezistenta vi-guroasa a marelui spirit european.Voltaire si d’Alembert, francmasoni cu grade mari, se salutau intru Belzebut (RegeleDemonilor) si intru Lucifer: “Voi iubi, scria Voltaire inainte de recon-vertirea lacrestinism, o buna carte de filosofie care va zdrobi pentru totdeauna Infamul. Imi puntoate sperantele in Enciclopedie”.D’Alembert raspundea lui Voltaire: “Este evident cum spui tu, ca lucrarea (Enciclope-dia) este iesita din maini diferite; eu am recu-noscut patru, acelea ale lui Belzebut,Asta-roth; Asmodeu si Lucifer”.La initierea in gradul 20, venerabilul ros-teste: “Fiti ca steaua de dimineata(Luceafarul), care anunta venirea zilei, mergeti de duceti lumii lumina, in numelesfant a lui Lucifer, dezradacinati intunericul.”
La gradul 21: “Oamenii care au intreprins constructia cladirii Turnului Babel, erau totidin urmasii lui Cain din Canaan. Acest turn era un monu-ment ridicat in gloria”Ingerului Luminii” si pentru salvarea umanitatii viitoare in cazul unui nou potop…”In gradul 30 Kados (Sfant), initiatul injun-ghie trei capete care reprezinta: Armata,Regele si Seful Bisericii.N-ar trebui sa mai reamintim ca s-au gasit francmasoni in asa grad de imbecilitate,ca au ridicat statui lui Satan. Cazul francmaso-nului Herman Menz, din America, carea ri-dicat statuie lui Satan, aproape de New-York, impartind cu acest prilej brosurigratuite prin care proclama credinta lui intr-un diavol unic.Acesta nu este un caz izolat de satanism. Sunt rugaciuni si imnuri inchinate lui Satansi nu sunt create de un francmason oarecare, ci de conducatori, ca francmasonulCanducci, gr. 33, din Italia.Francmasoneria contra religiei, Bisericii si preotimii crestineIn realitate, razboiul feroce al francmasone-riei contra religiei nu vizeaza decatadevarata religie, crestinismul.
Iata cateva dovezi despre cele afirmate: “Organizata asa cum este ea, francmaso-neria poate, daca vrea, sa inlocuiasca Biserica Crestina” (Fr. Felix Pyat).”Noi suntem sectari” (Fr. Bourgueil).”Noi trebuie sa sapam credinta in supra-natural” (fr. Beauguir).”Trebuie ca religia sa fie distrusa sistema-tic in popor” (Fr. Most).”Noi trebuie sa eliminam din societate in-fluenta religioasa sub orice forma seprezinta ea”. (Journal Offiçiel de la francmaconnerie Française, 1885 pag. 707).”Nici un punct de echivoc! Sa nu mai spu-nem: «Noi nu vrem sa distrugem religia».Sa spunem din contra: «Noi voim sa distrugem religia”. (Fr. Aulard; Analles de la Jeunesse laique, August 1904).”Noi nu putem si nu voim sa avem nici un respect pentru practicile religioase”.(Bulletin du. Grand Orient de France, 1895, pag. 308).”Rolul francmasoneriei este de a distruge religia”. (Congresul masonic din 1899).”Clericalismul; iata inamicul” – urla evreul francmason Gambeta.”Clericalismul, acesta este dusmanul lumii moderne, pe care noi trebuie sa-ldoboram, si sa-l distrugem”. (Fr. Salva).Iar alt francmason, Colfavru, spunea in 1887: “Inamicul umanitatii este clericalismul;inamicul este preotul; inamicul este acel care indrazne-ste sa se pretinda ca esteintermediarul intre Necunoscut si oameni.
Religia este un organism despotic destinatsa apere constiinta uma-na… trebuie, deci, ca lumea sa fie debarasata de preoti”.In timpul revolutiei franceze, s-a dat drept cuvant de ordine acea instructiune de oferoci-tate intr-adevar canibalica elaborata in lojile masonice si care i-au costat viatape episcopii si preotii care au avut imprudenta sa intre in templul Satanei, conspirand astfel contra lor insile. Atunci a rasunat lozinca francmasonului Adam Weishaupt,seful ordinului francmasonic al “Iluminatilor”, care a condamnat la moarte in-tr-oconferinta secreta la Franckfurt pe Main, pe regele Ludovic al XVI-lea: “Avec lesboyaux des derniers des pretres; étranglons le dernier des Rois”! (Cu intestineleultimului preot sa strangulam pe ultimul dintre regi).Autorul “Cursului de Masonerie practica” (un mason de grad foarte inalt) scrie (Tom.I. pag. 5, si b): “Scopul real al masoneriei este dublu: ea isi propune sa rastoarnepretutindeni de o manie-ra definitiva si fara posibilitate de revenire regimulmonarhic, care este negatia odioasa a Libertatii, Egalitatii si Fraternitatii.
Ea isi propune sa zdrobeasca si sa nimiceasca pretutin-deni crestinismul, singurul sprijinadevarat si singura ratiune de a fi a regalitatii…”Francmasoneria spune: “Scopul scuza mijloacele”.”Descrestinarea Lumii prin toate mijloacele, mai ales stranguland crestinismul, cateputin, prin noi legi contra clerului, acesta este scopul nostru; in felul acesta se ajungela lichidarea Bisericilor. Gratie instruc-tiei laice fara Dumnezeu, se va avea o genera-tie atee. Vom face atunci o armata si o vom lansa asupra intregii omeniri crestine,armata care va fi ajutata de catre toti fratii si amicii tarilor in care va navali armata”.(Conventul secret din 1879).”Trebuie nu numai sa descrestinam Omenirea ci s-o si ateizam” (Fr. Beauguier).”Razboi de moarte Crestinismului.” (Fr. Vi-viani)”Trebuie sa extirpam lepra devoranta a cres-tinismului.” (Gametta).”Se pot inmulti aceste perle de ura din con-ventele si atelierele lojilor francmasonice,din care reiese ca francmasoneria, departe de a practica adevarul, isi impune cadogma minciuna. Francmasonii sunt atei. Nutresc si duc o lupta inversunata contrabisericii, religiei si cle-rului crestin. Suntem siguri ca francmasonii nostri – cei mari -vor cauta sa le spuna francmasonilor mai mici, dar naivi, ca toate astea se intamplaauirea, in lojile straine, sau la “cei de la Marele Orient”, dar “la noi”, la Loja nationala,aici e cu totul altceva…
Raspundem acestor mistificatori ordinare precizand ca “Marele Orient Francez” aadresat catre toate Lojile din Franta si strainatate (Francmasoneria se stie ca euniversala, inter-nationala si solidara, iar “Marele Orient al Ro-maniei” si “Marea Loja”zisa “Nationala” sunt re-cunoscute de “Marele Orient Francez”), o ins-tructie secretain care scrie:”…Scopul nostru final este acela al lui Voltaire si a revolutiei franceze: «Nimicireapentru totdeauna a ideii crestine.»”Si ce scria Voltaire? “Religia crestina este o religie infama, o hidra marsava, unmonstru care trebuie ca o suta de maini invizibile sa-i striveasca… Sa zdrobim,zdrobiti infamul!” Ori infamul e, in conceptia francmasona, Dumnezeu.”Templul masonic, trebuie sa inlocuiasca Bi-serica” (Fr. Charbonier la CongresulMasonic din 1885)”Sa speram ca intr-o zi bisericile vor fi trans-formate in sali de concert, de teatru sauadu-nari, in magazine de grane si in grajduri de cai” a inganat francmasonul Most(pag. 24 in “La Peste religieuse”)
Lucrarea masonului Most: “La Peste religieuse”, e tradusa in romaneste de un oarecare Neagu (Neghel) si publicata in biblioteca re-vistei “Idei”, a socialistului PetreMusoiu. Citez o parte din finalul lucrarii “Ciuma reli-gioasa” a francmasonului Most. intraducere de Neagu: “Va veni vremea cand crucile si icoanele vor fi aruncate in foc,potirele si vasele sfinte schimbate in unelte folositoare, bisericile pre-facute in sali deconcert, de teatru sau adu-nari si, cand n-ar putea sluji unui asemenea scop, inhambare de grane si in grajduri de cai. Sa na-dajduim ca va veni o zi cand multimealuminata de asta data, se va minuna cum de nu s-a savarsit inca de mult o asemeneaprefacere. Se va face atunci Tabula Rasa din tovarasii popimii… Statul, ca si Biserica,vor fi sterse de pe fata pamantului”.Observand fenomenele sociale si revolutio-nare care au avut loc in Spania cuincendieri de biserici, preoti jupuiti de vii si pusi in pa-noplii, in macelariile din Madrid,vedem o iden-titate perfecta intre ideologia masonica si pragmatica comunista.
Telegramele de presa din vremea razboiului civil spaniol ne relateaza cazuri deincendieri care ilustreaza textele masonice de mai sus: “In Alcada de Henares,aproape de Madrid, comunistii au incendiat biserica si au facut in piata un foc in careau aruncat statuile, icoa-nele si sfintele odoare. Apoi au incercat sa incendiezemanastirea Madeleines si biserica Sf. Jacques.””La Torrevieja (aproape de Alicante), doua biserici au fost incendiate, apoi teatrulmuni-cipal, doua hoteluri si patru case particulare. La Centa, au fost incendiatebiserica Rema-dias.” (Tel. Rador, ziarul “Universul” Nr. 70, 18 Martie 1936).Mai citim intr-unul din numerele ziarului “Bezbojnik” ca, tribunalul U.R.S.S.. acondam-nat la moarte pe preotii Prjuchin si Shuraw Iljoff, pentru crima grava de a fislujit biserica si a fi propovaduit moralitatea si smerenia. Ei au vorbit in favoarea celuimai mare inamic al comunismului, care se numeste Dumnezeu si au trebuit sa-sirascumpere curajul cu viata. De altfel, insusi Lenin a spus: “Conceptia oricaruiDumnezeu este o mare infamie”.Iata ce spune “Bezbojnik” (Ateul): “Vom da foc tuturor bisericilor din lume”; si tristasoar-ta a Catedralei “Sfanta Camera” din Oviedo au mai avut-o si alte locasuri sfintedin Spania. (“Tara Noastra”, 20 Martie 1936).
Actiunea de distrugere de biserici din Spa-nia a fost condusa de crestinii Marani(evrei botezati inca de pe timpul lui Ferdinand Cato-licul care, desi crestinati, au tinutpermanent legatura cu Sinagoga si au pastrat religia lui Moise in inima).In lumina acestor evenimente ne putem imagina perspectiva eventualelor prefaceriso-ciale pe care ni le preparau masonii si anti-fas-cistii din Romania. Declaratiilemartorilor pentru comunistul Constantinescu-Iasi, a fos-tului senator Leanca, si altii,au tradat o mentalitate sectara, fata de Stat si Biserica, periclitand viata noastrareligioasa de stat si nationala.Gasim ca nu-i lipsit de interes a mai reda inca cateva texte provenite din lagarulinami-cilor biscricii crestine, necesare pentru explicatia atitudinii unor politicieni, fosti guvernanti, fata de biserica noastra ortodoxa, in Parlament.Francmasonul M. Guyat, intr-o conferinta tinuta in conventul masonic de la Paris, lafinalul cuvantarii se intreaba: “Mult va trebui oare, sa intretinem bisericile carepropovaduiesc nebunia si sa platim pe popi, a caror treaba nu-i ecat sa starneasca sisa exploateze sminteala?”
Comparam, abtinandu-ne de la alt comentariu, raspunsui dat de fostul MinistruArgetoianu, unul din marii pontifi ai masoneriei romanesti, intr-o sedinta a Camerei,unei delegatii de preoti parlamentari, pentru achitarea salariului clerului ortodox:”Mai lasati-ma in pace, nu am bani si mai ales pentru preoti, care nu au alt meritdecat sa cultive superstitia in popor”.
Adauga un comentariu