Eveniment-Social

Este cea mai mare actiune a politiei! Oamenii legii impart amenzi pe banda rulanta

Publicat: 18 iul. 2014
1

@ In a doua zi a actiunii Blocada s-au dat 800 de sanctiuni in valoare de peste 520.000 de lei @ De asemenea, a fost a doua zi consecutiva in care s-au confiscat arme si munitie

În a doua zi a actiunilor dispuse de seful Politiei Române, pe raza judetului Iasi, judet limitrof frontierei cu statele non-UE, politistii au confiscat peste 17.000 de tigarete fara documente legale si doua arme neletale. De asemenea, au constatat 35 de infractiuni si au aplicat peste 800 sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 520.000 de lei.

„In perioada 16-19 iulie a.c., pe raza judetului Iasi, precum si pe raza de competenta a Sectiei Regionale de Politie Transporturi Iasi, politistii actioneaza, în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale si impunerea legii. Ieri, peste 400 de politisti au actionat pe raza judetului Iasi, iar politistii ieseni au fost îndrumati si sprijiniti de ofiteri specializati din cadrul directiilor centrale din Inspectoratul General al Politiei Romane. Politistii au efectuat 129 de controale la unitati comerciale, sase perchezitii domiciliare si au instituit 32 de filtre rutiere”, se arata intr-un comunicat de presa remis de Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Iasi. Oamenii legii au constatat 35 de infractiuni, dintre care 26 în flagrant. Din totalul infractiunilor, patru sunt de natura judiciara, 21 de natura economico-financiara, sase la regimul circulatiei, doua la regimul armelor si munitiilor si doua alte genuri de infractiuni.

Citeste si: Un iesean a plecat din casa vecinului cu o prada bogata, dar nu se va bucura de ea. A fost prins de politie

„Pentru comiterea acestor fapte sunt cercetate 40 de persoane. De mentionat e ca pentru abaterile de la normele contraventionale constatate, politistii au aplicat 823 de sanctiuni. Dintre acestea, 72 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica. Cele mai multe sanctiuni, 527, au fost aplicate de politisti pentru nerespectarea prevederilor privind circulatia pe drumurile publice, 110 dintre acestea fiind pentru viteza excesiva”, a explicat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Politistii au retinut 33 de permise de conducere si au retras 23 de certificate de inmatriculare. De asemenea, pe parcursul actiunilor desfasurate, s-au confiscat 17.260 de tigarete, doua arme neletale, plus munitie si a fost indisponibilizat un autoturism. Valoarea bunurilor confiscate este de 20.270 de lei.

Adauga un comentariu