Actualitate

Este incredibil! Consiliul Judetean toaca aiurea inca sase miliarde de lei

Publicat: 21 mart. 2014
1

@ Desi nu a finantat mare lucru in decursul anului precedent, Consiliul Judetean Iasi arunca din nou cu banii pe proiectele culturale @ Anul acesta s-au alocat 6 miliarde lei vechi, in conditiile in care unele comisii din institutie nu au vazut nici un leu

Inca o data se dovedeste ca seful Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, risipeste fara emotii banii publici. Consiliul Judetean Iasi a pus la bataie in decursul acestui an circa 600.000 lei pentru finantarea unor proiecte culturale. Numai ca situatia din teren este cu totul alta. Anul trecut, pentru acelasi tip de activitati s-au alocat 500.000 lei, fonduri care au fost alocate intr-un mod ciudat si de care nu s-a mai auzit mare lucru. Acesti bani puteau fi investiti intr-un muzeu al CJ, pentru reabilitarea unor cladiri sau pentru sustinerea unor actiuni culturale. In plus, in loc sa dea atatea miliarde lei vechi pentru sustinerea unor proiecte care nu ajuta cu nimic cultura ieseana, Consiliul Judetean Iasi ar putea sa finanteze cu totul altceva. De exemplu, CJ ar putea sa dea intr-un final bani si pentru Comisia de Sport din cadrul institutiei, for care a fost marginalizat de presedintele Cristian Adomnitei. Nu de putine ori, consilierii judeteni s-au plans ca CJ a alocat un munte de bani pentru tot felul de activitati, fara a baga in seama si sportivii.

„Judetul Iasi lanseaza programul pentru acordarea de finantari nerambursabile in anul 2014 din bugetul judetului pentru activitati nonprofit de interes judetean, exclusiv proiecte culturale si proiecte sociale. Selectia proiectelor culturale si proiectelor sociale care vor primi finantare nerambursabila se va face intr-o singura sesiune pentru anul in curs, de catre Comisia de evaluare si selectionare, special constituita, in conformitate cu prevederile legale”, se arata in documentul emis de Consiliul Judetean Iasi. Aceste activitati culturale finantate de Consiliul Judetean Iasi ar trebui selectate in perioada urmatoare in baza unor criterii. „Finantarile nerambursabile vor fi completate de o contributie in numerar din partea beneficiarului, alcatuita din cofinantarea de minim 10 la suta din valoarea totala a finantarii si valoarea neeligibila a proiectului.
Adauga un comentariu