Calatorii

Este lovitura anului! Adio, masini pe motorina! Informatiile sunt clare

Publicat: 04 sept. 2019

Piata europeana de automobile este in plina schimbare dupa cum arata datele publicate Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile. Trendul european se mentine si in Romania unde datele arata schimbari mult mai drastice.

Numarul de autoturisme noi cu motoare diesel care au fost inmatriculate in Uniunea Europeana a scazut cu 16,4%, pana la 1,3 milioane unitati, in perioada aprilie – iunie 2019, arata datele publicate miercuri de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, informeaza DPA.

In aceste conditii, ponderea ocupata de autoturismele diesel a scazut pana la 31,3% din piata UE in trimestrul al doilea, fata de o cota de 36,3% in aceeasi perioada din 2018. Exceptia o constituie Germania, cea mai mare piata auto din UE, unde cererea pentru autoturisme diesel a crescut cu 3,5%.

In schimb, autoturismele cu motoare pe benzina au reprezentat aproape 60% din totalul inmatricularilor din UE in trimestrul al doilea. Aproximativ 2,4 milioane de autoturisme noi cu motoare pe benzina au fost inmatriculate in blocul comunitar in perioada aprilie-iunie 2019, cea mai mare crestere in ritm anual fiind inregistrata in Italia, cu 27,4%. Cu exceptia Germaniei, cererea pentru autoturisme cu motoare pe benzina a crescut in toate celelalte mari piete europene – Spania, Italia, Franta si Marea Britanie.

In cazul Romaniei, datele ACEA arata ca inmatricularile de autoturisme cu motoare pe benzina au urcat cu 38,1% in trimestrul al doilea, pana la 23.993 de unitati, aceasta fiind a doua mare crestere procentuala inregistrata la nivelul Europei. In schimb, inmatricularile de autoturisme diesel in Romania au scazut cu 23,7% in trimestrul II, pana la 9.789 unitati.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit