Magazin

Este o premiera. Ce i-au facut austriecii acestei tiganci din Romania dupa ce au prins-o la cersit

Publicat: 23 aug. 2016
1
O femeie cu cetatenie romana care cersea in Austria a fost amendata cu 38.000 de euro pentru ca a cersit in mod repetat impreuna cu un copil, informeaza luni cotidianul austriac The Local, preluat de Agerpres. Mihaela Cristea este originara din Romania, insa la ora actuala este om al strazii in Vorarlberg, unde cerseste pe strazi cu un copil mic, ceea ce este interzis de statul austriac.
„S-a decis cu unanimitate de voturi din partea tuturor partidelor din parlamentul din Vorarlberg ca a cersi alaturi de un copil este interzis in acest land, iar cersetorii trebuie sa se conformeze”, a declarat politicianul Erich Schwarzler (OVP), seful autoritatii locale. Acesta a adaugat ca „este important si corect” sa se stabileasca limite pentru cei care continua sa incalce legea si sa cerseasca impreuna cu minori, scrie stirileprotv.ro. Cu toate acestea, avocatul Mihaelei Cristea a declarat ca este nerealist ca cineva care castiga 200 de euro pe luna sa poata sa-si permita sa plateasca o amenda de 38.000 de euro. Este „total disproportionat si de asemenea ilegal”, a declarat avocatul Anton Schaefer.
Cristea a declarat pentru ORF ca are cinci copii, nu are un loc de munca si doarme pe strazi. „Castig intre 20 si 30 de euro pe zi si trebuie sa trimit o buna parte din acesti bani copiilor mei in Romania”, a spus ea. Schaefer a argumentat ca aceasta amenda mare va fi folosita de autoritatile din Vorarlberg pentru a sustine expulzarea cersetorilor din acest land, acuzatie pe care Schwarzler nu a negat-o. „Nu vrem sa oferim un cadru organizat cersetorilor si oamenilor care vin la noi si nu respecta legea din tara noastra”, a declarat acesta la ORF.
Reprezentanta Partidului Verzilor in Vorarlberg, Nina Tomaselli, a criticat amenda aspra si a cerut revenirea la o atitudine rationala. Daca Mihaela Cristea va castiga, atunci, potrivit lui Schaefer, legitimitatea interdictiei cu privire la cersetorie in Vorarlberg ar putea fi pusa sub semnul intrebarii, iar interdictia „abolita”.Comentarii
  • … dar cu ce bani a ajuns in Austria?? Ceilalti 6 copii cu cine stau cat mama e la cersit? In Romania nu a gasit in nici un sat ceva de munca? Sa spele niste presuri, sa dea cu matura, sa munceasca la o sera?? Sau nu e calificata pentru astfel de munci ci numai pentru cersit?? Copiii ei cersesc impreuna cu ea sau acestia invata o alta meserie??
    Persoanele astea trebuie trimise in tara de origine si luate in evidenta serviciilor sociale si ale AJOFM.

  • Desteptul cere si prostul da. Eu as propune o lege prin care sa fie amendati cei care la dau bani acestor cersetori, atunci cersetoria nu ar mai fi rentabila si acesti nespalati care fac copii intr-o veselie s-ar apuca de munca si s-ar gandi mai intai ce viitor le poate oferi copiilor pe care-i vor vrea.

  • cu asemenea specii la puscarie Noi muncim 10 ore pe zi si tinem toate ciorile sau cum le spuneti voi rromi in spate sa ne faca de ***** oriunde PACAT ca nu i-au dat aia o bataie sora cu moartea la cioara borata

Adauga un comentariu