Local

Este oficial! Pactul ecologic european a fost adoptat. Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a făcut anunţul

Publicat: 15 ian. 2020

Europarlamentarul și medicul Tudor Ciuhodaru a publicat un nou anunț de interes național pe pagina sa de Facebook. De această dată anunță faptul că pactul ecologic european a fost oficial adoptat. Pactul a trecut cu 482 de voturi din 713.

„Adoptat! Pactul ecologic european a fost adoptat cu 482 de voturi din 713. Împotrivă au fost 136 de europarlamentari iar 95 s-au abținut. Să nu uităm că în spatele Green Deal se află oameni și sănătatea lor afectată de poluare. România ocupă locul opt în Europa la numărul morților din cauza poluării, la sută de mii de locuitori, înregistrând 20000 de decese premature.

E nevoie de o Revoluție verde- noi politici de sănătate publică și sociale aplicate la nivel european.

Am propus un mecanism care să permită acest lucru. Mai exact:
1. Asigurarea finanțării corespunzătoare bazate pe studii de impact.
2. Asistență europeană în implementarea acestor proiecte.
3. Finanțare prioritară a României de către Banca Europeană de Investiții- regiunile cele mai vulnerabile (Valea Jiului și Oltenia).
4. Introducerea salariului minim european.
5. Suplimentarea fondurilor de coeziune atât de necesare pentru dezvoltare.

Și nu în ultimul rând două soluții mai puțin costisitoare dar extrem de eficiente:
1. Interzicerea defrișării la nivel european pe durata acestui mandat. Proiectul meu de lege ce prevede același lucru e pe ordinea de zi a Camerei Deputaților în Parlamentul României și nu văd de ce nu ar putea fi adoptat.
2. Introducerea educației ecologice la nivel european.

Unitate în diversitate, deviza Uniunii Europene, trebuie să însemne și sănătate și solidaritate pentru toți cetățenii europeni.”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.loading...

Adauga un comentariu