Magazin

Este pentru prima oara cand auzi asta! Iata la ce pericol esti expus daca consumi apa plata cu lamaie

Publicat: 28 ian. 2014
1

Cand este vorba despre dieta sau pur si simplu despre un stil de viata sanatos, majoritatea medicilor recomanda ca apa plata cu lamaie sa nu lipseasca din meniu.

Exista insa si voci care nu recomanda aceasta practica. Mai exact, nu recomanda consumul de apa plata cu o felie de lamaie pusa pe buza paharului.

Conform unui studiu realizat de Journal of Environmental Health, acea felie de lamaie poate avea si dezvolta cei mai multi microbi.

Citeste si: „Ceea ce medicii nu va vor spune niciodata” despre sanatatea FICATULUI

In primul rand, pornind de la cutitul cu care felia de lamaie a fost taiata, pana la mana chelnerului care a asezat-o in pahar, in cazul in care nu purta manusi speciale, aceasta poate fi plina de microbi pana in clipa in care ajunge la consumatorul final, scrie obiectiv.info. Studiul a fost preluat de Philip Tierno de la Centrul Medican Langone, care a descoperit ca jumatate dintre feliile de lamaie colectate din restaurant contineau, la nivel microscopic, chiar si urme de fecale, pentru ca in urma unui material realizat de ABC, camerele sa surprinda angajati care ori foloseau lamaile cu mainile goale, ori nu le spalau inainte de a le servi clientilor.

Concluziile studiului arata ca exista sansele ca un consumator sa capete o infectie. Desi nu sunt sanse foarte ridicate, riscul ridica semne de intrebare.

Citeste si: Lamaia, produs COSMETIC natural. Cum poti sa o folosesti

Adauga un comentariu