Actualitate

Este REVOLTATOR! Asa arata o parcare din centrul Iasului in secolul XXI – FOTO, VIDEO

Publicat: 07 mai 2014

@ Trei parcari ultracentrale din Iasi, care ar putea asigura sute de locuri, se degradeaza pe zi ce trece @ Una a ajuns deja la stadiul de maidan acoperit cu gropi si balti @ Primaria a gasit insa scuze pentru lipsa unor proiecte de reabilitare

Criza locurilor de parcare pare sa nu aiba nicio rezolvare la Iasi. Ba mai mult chiar, acolo unde parcarile exista, acestea arata aproape sub orice critica. In zona fostului Hotel Europa, maidanele cu titulatura de parcari par sa se transforme in adevarate varsatori invadate de balti. Uitate de primarie, maidanele transformate in locuri de parcare sunt condamnate la o degradare continua, interventiile lipsind cu desavarsire.

Citeste si: Panica printre ieseni! Trei mii de soferi raman fara locurile de parcare de la bloc?

Situatia cea mai jalnica poate fi observata in parcarea impovizata langa Biserica Barnovschi. In aceasta „parcare” pot intra de pe strada Grigore Ghica Voda cei care merg cu masina spre Universitatea Petre Andrei. Aceasta parcare a rupt practic o bucata din parcul care margineste strada Anastasie Panu, fiind lasata insa de izbeliste de ani de zile. Cei care nu au unde lasa masina folosesc maidanul invadat de balti pe post de parcare. „Nu prea poti numi parcare ce este aici. E un maidan cu gropi si pietroaie. Asa e de cand il stiu, parca se strica mai tare de la an la an. Gropile astea s-au adancit, pe unele zone nici nu se mai poate parca din cauza asta. Cei din primarie spun ca nu avem locuri de parcare, dar nu amenajeaza nimic. Aici incet, incet se va ajunge sa fie o groapa care va inghiti parcarea”, a opinat Vlad Marcoci, un sofer care si-a lasat masina pe maidan.

Citeste si: Bilantul care ii inspaimanta pe toti posesorii de masini din Iasi! 5.000 de oameni au patit-o deja!

„Parcarea” infiintata pe terenul care se transforma intr-o adevarata mlastina la orice ploaie mai serioasa nu este singura care ar putea beneficia de interventii. Cea de vizavi de UPA este un exemplu perfect. Aceasta ar putea fi asfaltata si marcata, mai ales ca cei din primarie au schimbat semnalistica rutiera in zona tocmai pentru a permite accesul, inclusiv soferilor care vin de pe Elena Doamna, modificarea fiind facuta anul trecut.

Citeste si: Iasul din viitor: fara masini in centru, plin de pasaje subterane, parcuri si baze sportive

O alta parcare centrala este cea de vizavi de Hotel Europa, folosita si ca statie pentru operatorii de transport interjudetean. Desi parcarea este una amplasata ultracentral, ea este folosita pe post de groapa de gunoi de catre constructorii din oras. Astfel, locul masinilor este ocupat de cateva movile de moloz, de resturi de beton sau crengi de copaci.

„Am vrea sa intervenim, dar nu avem ce face”

Cele trei parcari nu sunt deocamdata in planurile primariei pentru reamenajare. Motivul invocat de municipalitate este nerezolvarea problemelor legate de regimul de proprietate al zonelor parcarilor, in zona fiind facute retrocedari sau existand in continuare litigii pe rol. „Situatia este una complexa acolo. In zonele respective s-au facut retrocedari, sunt litigii pe rol. Am vrea sa intervenim, dar nu avem ce face. La prima parcare sunt litigii si o suprafata e deja retrocedata. Parcarea de la UPA e si ea pe un teren din care jumatate a fost retrocedat unui privat. Parcarea de vizazi de Europa e a unei persoane private acum. Cu siguranta vom interveni insa in acest an. Sunt fonduri alocate pentru amenajarea parcarilor, am vrea sa punem bariere, sa le amenajam, dar nu se pot face investitii pe proprietati private. Vrem sa reglementam si sa clarificam situatia. Se va interveni insa cu pietruire in parcarea din zona Bisericii Barnovschi”, a explicat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi.loading...

Comentarii
  • Parcarea din fata bisericii Barnovski este f.mare si poate fi extinsa,amenajata, modernizata pentru a fi si mai incapatoare…DAR,pentru a nu plati 1 leu,marlanimea parcheaza si blocheaza toate strazile si stradutele din zona chiar daca sunt prevazute cu restrictii si chiar sub ochii politistilor de la rutiera care trec impasibili pe langa astfel de situatii.Ce sa mai zici ca pe acces interzis le blocheaza si usile de acces in Politie.Cum vedeti o rezolvare cand tandemul Primarie-Politie Locala-Politie Rutiera fac orice mai putin sa-i preocupe acest aspect.

  • Iaşului… Paşcanului… Unghenului… Bucureştului… Careului… Ploieştului… Topolovenului… Feteştului… Târnăvenului… Buştenului… Petroşanului… Urzicenului… Lupenului… Piteştului… Oneştului… Țăndăreului… Mărăşeştului… Vasluului… Negreștului… Morenului… Fălticenului… Tecucului… Flămânzului… Dorohoului, dacă vă luaţi după analfabetul de acolo.

Adauga un comentariu