Actualitate

Este revoltator cum arata un intreg cartier dintr-o zona de lux a Iasului! Interventiile facute de aceasta firma au lasat in urma un prapad de nedescris – GALERIE FOTO

Publicat: 21 nov. 2018

@ Un intreg cartier din Iasi a fost practic distrus in urma unor lucrari ale companiei germane E.ON/DelgazGrid @ Majoritatea strazilor de aici arata ca dupa razboi dupa ce in zona a fost montata o noua retea de distributie a gazelor naturale @ Localnicii sunt disperati de faptul ca, dupa ce au fost ingropate conductele in zona Aviatiei, drumurile au fost lasate de izbeliste si nu au fost refacute nici pana la venirea zapezii, ceea ce le va face intreaga iarna un cosmar @ DelgazGrid a primit deja o amenda pentru nerefacerea lucrarilor in termenul stabilit de grafic in zona Barnova, iar autoritatile locale urmeaza sa ia masuri in aceasta situatie

Un cartier intreg din Iasi arata ca dupa razboi dupa ce in zona a fost realizata o lucrare a companiei germane E.ON/DelgazGrid. Pe numeroase strazi din zona Aviatiei a fost montata o noua retea de distributie a gazelor naturale, iar asta in subteran, lucru care a necesitat saparea unor santuri de-a lungul si de-a latul drumurilor.

Dupa ingroparea conductelor de gaz insa, strazile au fost lasate de izbeliste, iar acum arata ca dupa razboi, asta spre disperarea localnicilor. Iesenii care locuiesc in zona acuza faptul ca, dupa o lunga perioada de la montarea noilor conducte, strazile nu au fost refacute.

"Vedeti si dumneavoastra in ce stare e drumul. Pai inainte era asfalt, se circula ca in palma. E.ON-ul a pus conducte de gaz prin toata zona asta si au sapat santuri sa ingroape conductele. Doar cine a vrut s-a conectat la retea. Tocmai din vara au terminat lucrarea si au lasat totul asa, ca dupa razboi. Noi am crezut ca se refac drumurile, dar uitati ca a venit iarna si am ramas tot in aceeasi situatie jalnica", a spus Cornel Florea, iesean care locuieste in zona Aviatiei.

Citeste si: HALUCINANT! Un iesean se lupta de la egal la egal cu o multinationala gigant: a pus in genunchi compania germana

Acum, dupa caderea zapezii, oamenii sunt disperati ca nu vor putea nici macar sa circule pe drumurile respective din zona Aviatiei, asta mai ales ca strazile sunt inguste si multe nu sunt prevazute cu trotuare practicabile. "Abia se circula pe aici inainte sa ninga, acum e dezastru. Nici trotuarele nu sunt destul de late pentru pietoni. Normal era ca, dupa ce au ingropat conductele, sa asfalteze inapoi, dar e dezastru", a mai spus un locuitor din zona Aviatiei.

Citeste si: S-a intamplat ieri! Seful cel mare al unei multinationale a ramas socat cand a intrat in Primaria Iasi! Subalternii primarului l-au tratat ca pe un papagal – FOTO

E.ON a primit deja sanctiuni pentru intarzierea lucrarilor

Zilele acestea, pe strazile din platoul Aviatiei lucreaza echipele unei alte companii pentru montarea contoarelor la noua retea de distributie a gazelor naturale, iar oamenii au ajuns sa le reproseze chiar acestora faptul ca drumurile sunt distruse si nu au fost reparate la timp.

"Noi ne ocupam de montarea contoarelor la reteaua noua, nu se fac sapaturi, nu avem treaba cu conductele sau cu drumul. Conductele au fost ingropate de E.ON, iar de atunci strada a ramas asa", a spus un angajat al Totalgaz SRL.

O situatie oarecum asemanatoare s-a intamplat recent si pe soseaua IasiBarnova, acolo unde lucrarile efectuate E.ON/DelgazGrid au afectat puternic trama stradala.

Compania si-a asumat un grafic de lucrari potrivit caruia acestea ar fi trebuit incheiate pe 30 iunie 2018, insa au fost finalizate abia pe 8 noiembrie, dupa ce DelgazGrid a primit o sanctiune de 7.000 lei din partea Primariei Iasi. Acest grafic de construire eliberat de municipalitate in luna aprilie a acestui an si care viza o investitie pentru inlocuirea de conducte si bransamente, insotita de obligatia realizarii lucrarilor de refacere a infrastructurii rutiere afectate.

Citeste si: Urmeaza modernizarea soselei Barnova! DelGaz a terminat lucrarile – FOTO

Reprezentantii Primariei Iasi sustin ca obligatia de a reface strazile asa cum erau in starea lor initiala, inainte de ingroparea conductelor in zona Aviatiei, revine catre E.ON/DelgazGrid.

"Obligatia de refacere a tramei stradale este a celor care intervin. Deci e obligatia E.ON sa refaca strazile. Vom efectua o verificare in teren", a declarat Sebastian Buraga, purtator de cuvant al Primariei Iasi.

Citeste si: BOMBA! Electricieni condamnati la inchisoare pentru luare de mita: Pusi sa verifice contoarele E.ON, dar au fost prinsi la furat

Comentarii
  • Nu este singura zona afectata de aceste lucrări. În Podul de Fier sunt străzi impracticabile, iar acum din cauza ploii șanțurile de la săpături au devenit adevărate cratere. Dar cui ii pasă?

    • Esti o asistata-social !!!
      1. Locuiesti (ilegal) in ANL-ul Primariei Iasi din zona Metalurgiei, deci esti asistata-social din moment ce locuiesti in ANL-ul Primariei Iasi !!! 2. Locuiesti ilegal in ANL deoarece sotul tau este miliardar si patron de agentie imobiliara, deci iti permiti sa cumperi apartament cu banii cash de la mica publicitate !!! Degeaba ai divortat ca sa nu bata la ochi, stim ca esti impreuna cu sotul tau miliardar !!! 3. Statul roman te asista-social cu circa 700 de lei in fiecare luna – salariu (salariu moca) de asistent personal care il iei pentru fiul tau cu handicap.

Adauga un comentariu