Sport

Este sansa lor! Trei tineri tenismeni ieseni vor reprezenta Romania la „Summer Cup 2016”

Publicat: 26 iul. 2016

Cupele europene de vara în tenisul juvenil sunt organizate de „Tennis Europe”, pe categorii de vârsta (U 14, U 16, U 18) si pe zone de calificare. Vor fi opt locuri de calificare la turneele finale pentru fiecare categorie, patru la feminin si alte patru la masculin.
Un total de 184 de echipe nationale au intrat în 2016 în aceste cupe de vara, la cele trei grupe de vârsta.
La U 14, calificarile au avut loc în intervalul de timp 26-28 iunie, iar finala a fost programata în perioada 1-3 iulie.

Au câstigat: Italia (România a fost pe locul 5 din 8 echipe de la turneul final de la Murcia – Spania) – la masculin, respectiv Ucraina (România nu a prins finala de la Loano – Italia) – la feminin.
La U 16, grupele de calificare sunt în perioada 27-29 iulie, iar finala pe 1-3 octombrie.
La U 18, calificarile se vor juca în perioada 27-29 iulie, iar finalele pe 1-3 august (la baieti) si 16-18 septembrie 2016 (la fete).

În turneele de calificare de la U 16, la masculin, grupele sunt urmatoarele:
Grupa A – Latiano (ITA);
Grupa B – Slobozia (ROU);
Grupa C – Vinaros (ESP);
Grupa D – Londra (GBR).

În grupa de la Slobozia participa echipele din Belarus, Bosnia &Hertegovina, Croatia, Franta, România, Rusia, Slovacia, Slovenia. În echipa România vor evolua ieseanul Cezar Cretu, Filip Cristian Jianu, Stefan Palosi, capitanul-nejucator fiind Gabriel Moraru.

Tot la U 16, dar la feminin, grupele de calificare sunt programate la: 
Grupa A – Rakovník (CEH);
Grupa B – Northumberland (GBR);
Grupa C – Curtea de Arges (ROU);
Grupa D – Berlin (GER).

În grupa de la Curtea de Arges vor juca echipele din Bosnia & Hertegovina, Letonia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia. În echipa România vor juca iesencele Oana Smaranda Corneanu si Andreea Prisacariu, apoi Mihaela Lorena Marculescu, capitanul nejucator fiind Mircea Radulescu.

Asadar la „U 16”, echipele României vor avea în componenta lor si trei jucatori originari din Iasi, pe Cezar Cretu, respectiv
Oana Smaranda Corneanu si Andreea Prisacariu.

În direct din Curtea de Arges, ieseanca Andreea Prisacariu, care a evoluat în iunie 2016 si la Trofeul Municipiului Iasi de la arenele CFR Iasi, turneu international din calendarul mondial ITF cu premii de 10.000 dolari, a declarat: „Multumim mult celor care ne sustin, mai ales iesenilor nostri care sunt mereu alaturi de noi. Vrem sa ajungem la turneul final, deci luptam pentru victorii într-o grupa dificila, dar nimic nu este imposibil!”.

Ieseanul Razvan Aghion lupta pe terenurile de tenis din Vrancea

In tot acest timp, Razvan Aghion (doar 12 ani si jumatate, de la CS CFR Iasi, însotit de antrenorul si bunicul Vergil Aghion) concureaza în aceste zile la turneul „Vrancea Trophy-Trofeul George Bucuroiu” pentru categoria 14 ani, de la Focsani, acolo unde a ajuns în finala probei de dublu, alaturi de David Perju (Dinamo Bucuresti). Dupa ce a pierdut la simplu, jucând accidentat, Razvan Aghion s-a calificat si în sferturile de finala la dublu mixt, alaturi de Daria Munteanu (TC Coreco Iasi), cei doi ieseni urmând a juca cu perechea Matei Palcau / Francesca Feodorov (CS stiinta Constanta, cap de serie nr. 2).

Începând cu 13 august 2016, acelasi Razvan Aghion va lua drumul Belgiei, unde va juca în trei turnee internationale, primul la Nivelles si celelalte doua la Bruxelles. În final, sa mai mentionam ca în perioada 6-14 august 2016, CS CFR Iasi, în parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Federatia Româna de Tenis, va organiza în propria arena din cartierul Alexandru cel Bun turneul international masculin „Trofeul Municipiului Iasi”, cu premii totale de 25.000 dolari. Va fi cel mai mare si puternic turneu de tenis organizat vreodata la Iasi, din calendarul mondial ITF, competitie la care Primaria Municipiului Iasi va acorda premiile puse în joc.

Adauga un comentariu