Magazin

Este sau nu MASTURBAREA un pacat?

Publicat: 30 nov. 2012
1

Dilema „este sau nu masturbarea un pacat” a macinat mintile a milioane de oameni si va continua provoace multe controverse. Iata care este raspunsul la intrebarea „este masturbarea pacat”.

Biblia nu precizeaza exact daca masturbarea este sau nu un pacat. Totusi, unii interpreti ai povestii lui Onan din Geneza, spun ca pasajul „imprastierea semintei pe pamant este un pacat” incrimineaza masturbarea. Insa Dumnezeu l-a condamnat pe Onan nu pentru ca „si-a imprastiat samanta pe pamant”, ci pentru ca a refuzat sa faca copiii cu vaduva fratelui sau. Pasajul nu condamna masturbarea, ci neindeplinirea obligatiilor de familie.

Insa daca cuvantul masturbare nu este mentionat, asta nu inseamna neaparat ca este permis, potrivit credintei biblice. Pentru ca Biblia spune ca trebuie sa eviti orice fel de necuratie si imoralitate sexuala (Efeseni 5:3 – Iar desfrau si orice necuratie si lacomie de avere nici sa se pomeneasca intre voi, cum se cuvine sfintilor). Iar masturbarea s-ar incadra, totusi, in aceasta categorie.

Pentru unii, un test bun de a cataloga sau nu masturbarea un pacat este „mandrirea” cu fapta. Daca ti-e rusine sau jena ca ceilalti sa afle ca te masturbezi, atunci foarte probabil ca este vorba despre un pacat. Altii spun ca daca in mod onest ii poti multumi lui Dumnezeu pentru fapta ta, atunci nu e pacat. Te vezi fiindu-i recunoscator lui Dumnezeu pentru ca tocmai te-ai masturbat?

Biblia spune „fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti altceva: sa faceti totul pentru slava lui Dumnezeu” (1 Corinteni 10:31). Daca privesti asa lucrurile, e greu de crezut ca masturbarea il glorifica pe Dumnezeu.

Conform problemesex.ro

Comentarii
  • Mai castravetilor ! norma ca e un pacat! dar mai intai trebuie sa afli adevaratul sens al cuvantului pacat!
    Pacatele ne distrug sanatatea !
    A te masturba ca nebunu normal ca-ti face si rau, pierzi toti hormonii fericirii, ai energiei, ai optimismuui… toti se afla in noi.. cand iti dai drumu ca prostu de dimineata pana seara esti o leguma.. iar cand va trebui sa o faci cu o femeie sau viceversa.. o femeie cu un barbat.. la fel o sa te comporti ca o leguma.. si el sau ea depinde de caz. Da este un pacat.. e desfrau… rade diavlolul de tine… te maimutareste in fel si chip… iti imbolnaveste mintea… ETC> as putea scrie un articol intreg! O zi buna!

    • Dute ma rahat *******. Tu ai palmele batatorite de laba si o faci pe sfintul. Nu exista persoana care sa nu faca acest lucru si cei ca tine care se dau loviti o fac cel mai mult. Ce pacat poate fi in faptul,ca te eliberezi de tensiunea sexuala si te simti bine, daca atunci cind simti nevoia nu ai partenera s-au partener?

Adauga un comentariu