Local

Este SCANDALOS! Haidamacii lui Nichita au ridicat un iesean pentru ca a plantat un tei – FOTO, VIDEO

Publicat: 15 sept. 2013

@ Autoritatile iesene au dat dovada de agresivitate si de lipsa totala de profesionalism @ Ieri, in vreme ce un copac era prabusit peste masini, intr-o parcare din Alexandru cel Bun, Politia Locala a asaltat un grup de ieseni care plantau arbori, in centrul Iasului @ Printre acestia se afla si Constantin Paslaru, presedintele Partidului Ecologist Roman filiala Iasi, brutalizat in plina strada @ Motivul a fost unul halucinant: a indraznit sa replanteze teii pe Bulevardul Stefan cel Mare

Situatie penibila, la Iasi! In vreme ce locatarii dintr-un cartier iesean cereau cu disperare ajutorul municipalitatii pentru indepartarea unui copac prabusit peste masini, autoritatile locale au intervenit brutal ca sa opreasca un grup de cetateni care plantau tei pe Bulevardul Stefan cel Mare.

Ieseni agresati de Politia Locala pentru ca iubesc natura! 

Exemplu de bolsevism curat la adresa lui Constantin Paslaru, presedintele Partidului Ecologist Roman (PER) – filiala Iasi. Ieri, acesta, alaturi de cativa ieseni, a readus teii pe Bulevardul Stefan cel Mare. Printr-o actiune civica, fara conotatii politice si din pur interes pentru un simbol al Iasului, au adus cinci tei in ghivece si i-au asezat in fata primariei. Mai mult, unul dintre arbori a fost replantat. Frumos decorati cu tricolorul romanesc si inscriptionati cu mesaje precum: „Nu sunt un kitsch chinezesc, sunt tei romanesc”, „Astia sunt tei, Edil, ai grija de ei” sau „Te rog nu ma taia, ma declar salcam japonez”, teii au fost asezati pe pietonal. In pofida acestei stari de fapt, initiatorii au fost opriti brutal de agentii Politiei Locale. In plus, si doi jurnalisti prezenti la fata locului au avut parte de acelasi tratament.

„Noi, prin aceasta actiune, nu ne-am dorit decat sa le redam iesenilor un simbol pe care autoritatile publice locale l-au distrus. Vrem sa demonstram ca salcamii japonezi pot coabita cu teiul romanesc. Ei sunt cumparati din banii nostri. Chiar daca am fost legitimati de catre agentii Politiei Locale, nu stim de ce si daca vom primi amenda. Nu este un cadou pentru ziua de nastere a primarului Iasului, ci doar o actiune in deplin spirit civic”, a declarat, la inceputul manifestarii, liderul PER. Paradoxal, la doar cateva minute dupa ce si-au finalizat actiunea, agenti comunitari si muncitori ai SC Servicii Publice SA au distrus actiunea, intr-un mod brutal si ilegal, in opinia organizatorilor. „Nu se poate asa ceva! Noi nu traim intr-o lume salbatica! Nu am facut nimic altceva decat sa plantam un copac, iar Politia Locala nu are voie sa aiba un comportament huliganic. Ea nu trebuie sa apere interesele edililor si pe cei care fura si distrug bunul public. Noi nu am facut altceva decat sa infrumusetam orasul, sa readucem un simbol al culturii si istoriei Iasului. Am fost agresat, injurat. Am echimoze si un deget care este vanat si nu stiu daca este fracturat… Voi merge la procurorul de serviciu si voi face o plangere pentru agresiune”, a declarat Constantin Paslaru.

Platitorii de taxe, ignorati de autoritatile locale

Intreaga situatie este revoltatoare dupa ce, ieri dimineata, un arbore inalt cat un bloc de patru etaje s-a prabusit din cauza rafalelor de vant. Sub greutatea uriasa a copacului, care pur si simplu a fost smuls din radacini in jurul orei 09:00, trei masini au fost distruse. Totul s-a intamplat intr-o parcare din Alexandru cel Bun, acolo unde copiii din cartier obisnuiesc sa se joace.
Locatarii din zona au cerut ajutorul autoritatilor imediat dupa incident. Cu toate acestea insa, organele de ordine si-au facut aparitia in jurul orei 10.00, iar echipele Primariei Iasi au intervenit pentru indepartarea copacului abia la doua ore dupa incident. Oamenii care locuiesc pe strada Bistrita spun ca au trimis o sesizare catre Primaria Iasi in data de 1 iulie, prin care au solicitat interventia echipelor de taieri, deoarece copacul cu pricina era inca de pe atunci foarte uscat, fiind in pericol sa se prabuseasca. „Pe la ora 09.00 dimineata am auzit un zgomot puternic, iar apoi am vazut copacul cazut peste masini. Copacul era inalt cat blocul. Am sunat repede la primarie ca sa intervina cineva. Am tot asteptat si n-a aparut nimeni. Abia dupa o ora a aparut si politia, si la vreo doua ore au venit si cei de la primarie sa taie copacul. Aici se joaca si foarte multi copii in timpul zilei, noroc ca totul s-a intamplat dimineata, cand nu era nimeni pe strada. Pe langa faptul ca au ajuns tarziu, autoritatile nu si-au facut datoria. Pe data de 1 iulie s-a facut o sesizare la primarie prin care s-a cerut taierea copacului, era foarte uscat si prezenta pericol pentru noi. Nimeni nu a venit de atunci, cu toate ca este responsabilitatea lor”, povesteste Iulian Filimon, un iesean ce locuieste pe strada Bistrita.loading...

Comentarii
 • ÅSTEA SUNT MIRLANII, ANALFABETII, ADUSI DE LA DOROHOI! DE CRIMNALU, TÅLHRU, HURDUBANU, BÅLEGARU DE DOROHOI NICHITA, PENTRU A FI SIGUR DE LINISTEA, INTUNERICU, INFOMETAREA, JAFULUI, DE LA IASI, SI ADUCEREA LA TÅCEREA VOTANTILOR!!

  • Nu mai da vina pe Nichita ca nu a venit de capul lui la Primarie !
   A fost ADUS la Primarie prin vot de populatia din Iasi !
   REPETA DUPA MINE CA SA-TI INTRE BINE IN CAP:
   NICHITA, NU A VENIT, CI A FOST ADUS IN FUNCTIA DE PRIMAR DE CATRE IESENI !
   Acum ca ai INTELES, ai gasit si VINOVATII !
   Ca atare trage-i la raspundere pe ieseni, pe aia care l-au votat si l-au facut primar !
   De ce vrei tu sa ascunzi ADEVARUL si sa te prefaci ca Nichita e vinovatul ?
   Vinovatii sunt aia care l-au votat, AI INTELES ???
   Ce tot o dai la fel ca ala din video cu teii, ca iesenii sunt buni, ca iesenii merita tei, merita drumuri…
   IESENII SUNT MAFIA MA BAIATULE !
   IESENII AU VOTAT HOTII !
   IESENII AU DECIS SOARTA ORASULUI IASI !
   IESENII NU SUNT UNITARI UNII CU ALTII, SUNT IMPARTITI IN GRUPURI, IN PARTIDE !
   Eu o ies si o protestez in strada doar daca e vorba sa-i trag(em) la raspundere pe iesenii mafioti si complici ai sistemului mafiot, pana atunci putin imi pasa de tei, e absurd si irelevant

 • Faptul ca pe Bulevard s-au facut planteri de catre Municipalitate este un lucru cert. Ca suntem sau nu deacord cu planul peisagistic zonal, asta e iarasi o optiune strict personala pe care nici Primaria si nici Primarul nu o poate schimba. Dar de aici si pana la a aduce atingere (in cel mai grav mod) la ceea ce Municipalitatea deja a transpus in fapta este un gest de-a dreptul abominabil si lipsit de civism. Respecta si vei fi respectat. Dreptul la opinie nu presupune si dreptul la vandalizarea spatiilor publice indiferent de caracterul obiectiv sau subiectiv al convingerilor fiecaruia dintre noi.

  • Vandalizare? „ABOMINABIL”?:))))Serios? Au plantat un TEI, intr-o zona in care aceasta vegetatie era nu demult specifica. :)) Ma scuzati, insa…ce porcarii spuneti?

   Traiti in orasul teilor?….sau unde traiti?

 • timpiti aia sa planteze la masa in gradina tei ca in fata primariei nu ii gradina lu masa , daca iubeste atit tei sa isi planteze cati vrea la masa acasa , este facut un plan pesiagistic care arata bine momentan asa ca sa isi bage tei in cur, si cei cu teiul pe masina in alexandru nu se duc si ei sa planteze un tei ca sa ii pice si data viitoare pe masina

 • Trebuie sa fii iesean adevarat ca sa stii ca unul din simbolurile orasului „marilor iubiri” erau teii. In privinta lucrarilor de pe B-dul Stefan cel Mare mai trebuie sa stiti ca s-au executat fara masuratori topografice si proiect avizat. Nimeni nu a fost consultat cind s-au decis aceste abuzuri si monstruozitati. Idem si cu decizia ca bulevardul sa devina pietonal, astfel incit s-a amputat axa Nord-Sud a municipiului. Acum, prin diversi mercenari, se forteaza preluarea acestei decizii abuzive in viitorul PUG. Faptul ca nu exista solutii viabile de rezolvare a circulatiei auto si nu se tine cont nici de relieful specific al municipiului, nu-l intereseaza pe preamarele orasului.
  Cit de mult poti sa-i dusmanesti pe ieseni?
  Cum se pot lua mereu decizii in mod discretionar?
  De respectul pentru valorile materiale si umane ale orasului ati auzit?
  Cind veti inceta „cruciada” impotriva spatiilor verzi?
  A fi inteligent inseamna si a recunoaste atunci cind gresesti.

 • Sa ai pretentia ca un fotograf jurnalist sa publice niste fotografii cel putin focalizate,as spune ca nu este exagerata. Sau cei ce au minimul experientei necesare sunt trimisi in realizarea reportajelor mai”interesante” cu oameni sfasiati sau incarcerati. Tineti-o tot asa!

Adauga un comentariu