Eveniment-Social

Este seceta! Se fac restrictii la consumul de apa pentru ieseni

Publicat: 13 aug. 2013
1

Din cauza secetei înregistrate în ultima perioada si a cresterii consumurilor de apa, ApaVital Iasi va furniza apa potabila cu restrictii in mai multe localitati. Astfel, in Poiana, Feredeni si Jitarie, apa potabila va fi distribuita catre utilizatori doar în zilele cu numar par, iar în localitatile Slobozia, Velnita si Deleni, apa potabila va fi distribuita doar în zilele cu numar impar. Pentru circa 200 de familii din Deleni si Maxut, alimentarea cu apa se efectueaza în functie de consumurile înregistrate în amonte de rezervorul orasului Hârlau.
Pâna la finalizarea de catre Primaria comunei Lungani a lucrarilor de investitii la cele 3 rezervoare de apa din localitate, se va furniza apa potabila dupa program, începând din data de 13 august. In localitatea Crucea, apa va fi furnizata în zilele de luni, miercuri si vineri în intervalul orar 10.00 – 14.00, iar sâmbata între 11.00 -14.00. In Goesti, apa va fi furnizata în zilele de marti, joi si vineri în intervalul orar 10.00 – 14.00, iar sâmbata între 11.00 – 14.00. In localitatea Zmeu, apa va fi furnizata luni, miercuri si vineri in intervalul orar 10.00 – 14.00.

„Primarii din comunele mentionate au fost informati în legatura cu modificarea programului de distributie a apei potabile. Având în vedere faptul ca resursele de apa sunt limitate, facem apel la utilizatorii din zonele afectate sa renunte la folosirea apei potabile în alt scop decât cel menajer, pentru a putea reintra în programul normal de furnizare. În vederea evitarii efectelor negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iasi roaga consumatorii afectati sa-si creeze rezerve de apa pentru perioada de întrerupere. Pentru informatii suplimentare sau alte sesizari, clientii pot suna la numarul de telefon 0232.969”, a precizat Razvan Manolache, sef Birou Relatii Publice ApaVital.

 

Adauga un comentariu