Lifestyle

Este uleiul de măsline bun pentru copii?

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este uleiul de măsline bun pentru copii
Puteti introduce uleiul de măsline în alimentele pentru bebeluși incepand de la 6 luni

Fiecare părinte responsabil ia în serios nutriția copilului său, nu-i așa? Mai ales când vine vorba de cei mai mici copii cu vârsta sub 2-3 ani. Într-adevăr, în această perioadă, reacția la produse noi într-un organism în curs de dezvoltare poate fi foarte diferită: de la favorabilă la cea mai negativă – ceea ce nu depinde de cât de natural și util este un anumit produs în sine. Prin urmare, întrebarea dacă este posibil să se dea ulei de măsline copiilor este destul de logică și logică. Și dacă da, când și cum se poate adăuga cel mai bine la dieta copiilor?

Care sunt beneficiile uleiului de măsline pentru copii?

Să începem cu principalul lucru – răspunzând la întrebarea cheie din titlul acestui articol: da, puteți și ar trebui chiar să dați ulei de măsline copiilor mici. Într-adevăr, acest produs are o compoziție echilibrată unică de diferite oligoelemente care ajută la creșterea și dezvoltarea armonioasă a corpului copilului. Adevărat, în această situație, trebuie să faceți imediat o remarcă: toate acestea, precum și următoarele cuvinte, privesc pe deplin doar uleiurile din așa-numita primă presare la rece sau altfel – categoria Virgin Extra. Da, poate fi mai scump decât altele, dar în astfel de uleide măsline este conținut maximul de substanțe utile. Printre acestea, merită menționate câteva dintre cele mai importante pentru un copil mic simultan:

  • Vitaminele A, E și D. Cu greu merită să vorbim despre necesitatea unei diete bogate în vitamine pentru orice persoană. Dar, în cazul copiilor, este important ca aceste vitamine să nu participe doar la metabolism, îmbunătățindu-l, ci să contribuie la întărirea țesutului osos. Și aceasta este baza creșterii încrezătoare a întregului corp al copilului.
  • Acizi grași. Oleic, linoleic și alți acizi omega sunt surse excelente de grăsimi sănătoase. Sunt necesare pentru a crea membrane celulare și pentru a le face atât mai puternice, cât și mai elastice. Acest lucru are un efect benefic asupra dezvoltării sistemului muscular. De asemenea, ajută la îmbunătățirea funcției creierului.
  • Antioxidanți. Uleiul de măsline conține multe dintre aceste substanțe. Acestea blochează procesele oxidative și radicalii liberi care pot perturba integritatea membranelor celulare și chiar structura ADN-ului. Prin urmare, antioxidanții sunt foarte necesari: previn posibile tulburări în dezvoltarea unui copil mic.
  • Fitosteroli. Aceste substanțe sunt implicate în reglarea nivelului de colesterol, care este necesar pentru o serie de procese. În primul rând, datorită acestui fapt, organismul produce cantitatea potrivită de hormoni și vitamina D. În al doilea rând, colesterolul este necesar pentru producerea tuturor acelorași membrane celulare. În al treilea rând, este implicat în procesul de digestie.

Desigur, compoziția uleiului de măsline nu se limitează doar la această listă . Dar chiar și această listă este suficientă pentru a înțelege că acest produs poate juca un rol important în dezvoltarea viitoare a copiilor dvs. mici.

La ce vârstă i se poate administra unui copil ulei de măsline?

Este posibil să se introducă uleiul de măsline în alimentele pentru bebeluși destul de devreme – începând cu vârsta de 6-7 luni. Dar, ca și în cazul oricărui alt produs nou pentru bebeluș, acesta trebuie făcut foarte atent și în doze mici. Primele porții ar trebui să fie minime: literalmente 1-2 picături (1-3 g). Doar după aproximativ șase luni, volumul poate fi mărit la jumătate de linguriță. În același timp, este de dorit ca uleiul din această perioadă să fie exclusiv crud, adăugat pur și simplu la piure de cartofi sau supă. Dar să gătești sau chiar mai mult să prăjești pe el este mult mai târziu, când bebelușul tău este „suficient de mare” pentru asta. Apropo, anumiți acizi grași din uleiul de măsline sunt foarte apropiați în compoziție de cei din laptele matern. Prin urmare, pentru copiii care se hrănesc artificial, un astfel de adaos la dieta lor va fi foarte util și „natural”.

 

Adauga un comentariu