Magazin

Esti bagat in SICRIU daca lucrezi aici. Ai indrazni? – FOTO

Publicat: 15 dec. 2015
Rata uriasa a sinuciderilor din Coreea de Sud i-a determinat pe managerii unor companii sa recurga la diferite metode pentru a-i face pe angajati sa aprecieze mai mult viata. Una dintre aceste strategii este reprezentata de false inmormantari. Astfel, angajatii sunt obligati sa participe la propriile inmormantari. O astfel de scena a fost surprinsa de jurnalisti, intr-o incapere uriasa, plina cu sicrie, acolo unde personalul de recrutare isi pregatea ceremonia colectiva. Imbracati in robe albe, oamenii isi scriau biletele de adio. De la cateva lacrimi, cei mai multi au inceput sa planga in hohote. Toti au intrat in sicrie si s-au asezat ca pentru inmormantare, cutiile din lemn fiind inchise de un barbat imbracat in negru, simbolizand Ingerul Mortii. Astfel, in cutia inchisa, oamenii reflecta asupra importantei pe care o are viata.
Ritualul macabru este completat si de filmulete motivationale, care prezinta povestile unor oameni cu boli grave care se bucura de fiecare moment. Potrivit directorului Centrului de Vindecare, Jeong Yong-mun, care a lucrat la o firma de pompe funebre, ritualul ii ajuta pe oameni sa faca fata problemelor zilnice, pe care invata sa le accepte. Angajatii sunt trimisi la propriile inmormantari chiar de angajatori, oamenii fiind incurajati sa-si schimbe modul de gandire. Chiar daca in Coreea de Sud angajatii nu au obiceiul de a critica angajatorii, se pare ca metoda a functionat pentru multe persoane.
„Dupa experienta cu sicriul am realizat ca ar trebui sa incerc un nou stil de viata. Am realizat ce greseli am facut. Sper ca voi lucra cu mai multa pasiune si ca voi petrece mai mult timp cu familia”, a spus Cho Yong-tae, dupa ce s-a ridicat din sicriu. Presedintele companiei, Park Chun-woong, spune ca responsabilitatile angajatilor nu sunt limitate la locul de munca. Din acest motiv trimite flori familiilor angajatilor sai, pentru a le multumi ca-i aduce la serviciu sau pentru ca ii incurajeaza. Pentru a-si motiva angajatii, presedintele companiei a organizat pentru acestia ore de inviorare dimineata, finalizate cu o terapie prin ras.
„La inceput a fost ciudat sa rad fara motiv impreuna cu atatia oameni, mai ales ca pe unii nu ii cunosc. Ma intrebam la ce poate ajuta. Insa cand incepi sa razi iti privesti colegii, apoi rasul devine sincer, din inima. Chiar are o influenta pozitiva. Ai putine motive sa razi la birou, asa ca acest tip de terapie ajuta”, a spus o femeie. Aceste strategii sunt considerate necesare, intrucat Coreea de Sud are cea mai ridicata rata a sinuciderilor din lume in randul angajatilor, care se plang in mod constant ca sunt obligati sa ajunga la serviciu inaintea sefilor si sa ramana la munca pana cand acestia pleaca acasa. Asociatia de Psihiatrie din Coreea a stabilit ca persoanele care se plang mereu de aceasta problema sufera d stres si intampina dificultati majore la locul de munca. Anul trecut, reprezentantii Guvernului au incercat sa modifice mentalitatea coreenilor in ceea ce priveste locul de munca, introducand o sisesta, care sa le permita angajatilor sa se odihneasca o ora in timpul zilei. Metoda nu a functionat, intrucat acestia trebuiau sa ajunga la serviciu cu o ora inainte de inceperea programului, pentru a recupera ora de odihna impusa.
Adauga un comentariu