Diete si regimuri

Esti diabetic? Iata ce sa mananci. Vezi o reteta de pui cu ciuperci

Publicat: 15 oct. 2014
7
Pui inabusit cu ciuperci si arpagic
Portii: 4.
Ingrediente:
– 1/4 ceascu cu faina normala
– 1 lingurita sare
– 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
– 2 piepti de pui, fara piele, cu os, fiecare taiat in jumatate
– 2 pulpe de pui, fara pielita, cu os
– 2 copanele de pui
– 1 ½ lingura de ulei de masline 
– 1 ceapa de apa, tocata
– 450 g  ciuperci micute, albe, curatate foarte bine
– 225 g arpagic
– 3/4 ceasca supa de gaina 
– 2  linguri otet balsamic
– 2 linguri cimbru tocat, plus cateva frunzulite pentru garnisire.
Instructiuni pentru preparare:
Intr-un vas putin adanc amestecati faina, jumatate din sare si jumatate din piper. Treceti bucatile de pui prin faina cu condimente.
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul pana la o temperatura medie spre ridicata. Prajiti puiul, intorcandu-l o singura data pe ambele parti, timp de 5 minute. Puneti-l apoi pe un platou.
Adaugati arpagicul intr-o cratita si inabusiti-l pana se inmoaie, cam 1 minut. Adaugati ciupercile si inabusiti pana devin usor maronii, 3-4 minute. Amestecati cu ceapa si lasati sa se inabuse pana devine maronie la culoare, 2-3 minute.
Adaugati supa de gaina si vinul si amestecati cu lingura de lemn. Puneti din nou puiul in cratita si lasati-l sa fiarba. Acoperiti, reduceti focul si lasati sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand puiul si legumele sunt moi, 45-50 minute. Adaugati otetul balsamic, cimbrul tocat si sarea si piperul ramase.
Serviti mancarea calda, garnisita cu cimbru proaspat.
Cartofi cu pireu de usturoi
Portii:  8.
Ingrediente:
– 1300 g cartofi, curatati si taiati cuburi
– 6 catei de usturoi, separati si curatati
– ½ ceasca de lapte degresat
– 1 lingura margarina
– piper negru macinat, dupa gust
– 2 linguri patrunjel proaspat tocat.
Instructiune de preparare:Intr-o oala de supa, acoperiti cartofii cu apa. Fierbeti-i. Reduceti focul si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie, cam 15 minute. Scurgeti-i bine si puneti-i din nou in oala.
Intr-o cratita potrivita, acoperiti usturoiul cu apa. Fierbeti-l. Dati focul mai mic si lasati sa fiarba inabusit pana se inmoaie, circa 10 minute. Scurgeti apa.
Intr-un blender, amestecati usturoiul cu laptele. Transformati amestecul intr-un pireu moale. Adaugati pireul de usturoi si margarina la cartofi. Zdrobiti amestecul pana obtineti consistenta pe care o doriti. Asezonati cu piper negru, dupa gust. Garnisiti cu patrunjel si serviti cat este mancarea calda.




Adauga un comentariu