Magazin

Ești gata de o provocare internațională? Participă la EBEC 2021!

Publicat: 08 nov. 2021

În perioada 20 – 21 Noiembrie va avea loc cea de-a X-a ediție a rundei locale EBEC, eveniment organizat de BEST Iași cu sprijinul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi”. EBEC (European BEST Engineering Competition) adună în fiecare an studenți de la Universitățile Tehnice din Europa pentru a le oferi șansa de a-și dovedi și dezvolta abilitățile inginerești.

Competiția de anul acesta constă în 3 categorii la care studenții se pot înscrie: Team Design, Case Study și Show & Tell.

Team Design (TD) se orientează pe planificare și îndemânare în construirea unor prototipuri care să îndeplinească cerințele probei. În edițiile fizice trecute, proiectele au variat de la catapulte la dispozitive asemănătoare bancomatelor confecționate din simple materiale (lemn, plastic, carton) la înfrumusețarea şi dezvoltarea parcului de

lângă căminul T9(acesta fiind tema de anul trecut). Aceasta este o ediție în care studenții vor folosi un program prin care vor proiecta tema probei. Anul acesta proba va fi oferită de Thoughtworks.

Case Study (CS), cum sugerează și numele, necesită studierea unei probleme, găsirea unei soluții eficiente și analiza pașilor care trebuie parcursi pentru a fi dusă la final.

Proba se orientează pe probleme reale. În ultimele ediții echipele au avut de proiectat o cameră de Escape Room, respectiv de găsit alternative pentru gestionarea traficului din campusul studențesc “Tudor Vladimirescu”. Anul acesta Deloitte va propune tema probei de CS.

Echipele câștigătoare de la aceste două categorii vor avea șansa de a merge la etapa regională a competiției, unde vor concura împotriva altor 5 echipe din România și

Republica Moldova. Echipele câștigătoare de la etapa regională, care va fi tot în Iași, vor participa la runda finală din Zagreb.

Înscrierile pentru TD și CS se fac pe site-ul ebec.bestis.ro, până pe 14 Noiembrie.

Studenții se pot înscrie cu echipe de maxim 4 persoane, dar și cu echipe incomplete (1, 2, 3 oameni), urmând mai apoi ca acestea să fie completate în funcție de numărul de persoane înscrise.

Show & Tell este o activitate din cadrul competiției inginerești EBEC în care studenți de la TUIASI prezintă proiectele tehnice realizate de către aceștia cu scopul de a se afirma în fața diferitelor companii prezente la eveniment. Proiectele vor fi evaluate de către un juriu format din cadre didactice TUIASI, urmând ca cel mai ingenios și apreciat proiect să fie cel premiat.

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizație

non-guvernamentală la nivel european, prezentă în 34 de țări, ce are ca scop dezvoltarea studenților.

Grupul Local BEST Iași a fost fondat în anul 2000, având anual peste 40 de membri activi, fiind o prezență constantă în mediul studențesc ieșean. BEST Iași organizează evenimente orientate pe carieră și pe dezvoltarea profesională și personală a studenților, cum ar fi JobShop®, BEST Training Weekend, cursuri academice de vară, EBEC sau Prove it.

Anul acesta EBEC este realizat cu ajutorul partenerilor noștri Deloitte Digital, Thoughtworks, InOraș , La Iași, News Moldova, Bună Ziua Iași, ATV ADU, Trofez, Ateneul Național Iași și Idei 3D, Red Goblin, Editura Humanitas, Pim, Ziarul

Evenimentul, Curierul de Iași, Re-Start, Wink, Iulius Mall, Radio Hit, Arena de airsoft.

Adauga un comentariu