Actualitate

Esti in criza de bani? Managerul unui spital din Iasi te imprumuta cu orice suma

Publicat: 22 iun. 2015

@ O parte dintre medicii din Iasi au auzit de el pentru ca a fost consilierul ministrului Sanatatii @ Nu are faima printe bolnavi, dar a reusit sa se afirme prin alte mijloace @ Contactat de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, doctorul a refuzat sa faca orice comentariu vizavi de situatia financiara fabuloasa

De departe, este cel mai bogat manager de spital din Iasi, dar si unul dintre cei mai avuti medici. Averea nu a strans-o numai din serviciile medicale pe care le-a oferit in spital de stat si nici din activitatea medicala de la cabinet care este aproape inexistenta. Medicul care conduce una dintre cele mai mari unitati medicale din Iasi, dar si din zona Moldovei este asociat sau actionar unic la mai multe societati comerciale. Dr. Gabriel Oprisanu a preluat sefia Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi in urma cu cateva luni de zile. Atunci era consilierul ministrului Sanatatii, dupa ce a condus Spitalul de Psihiatrie din Botosani. Medicul oftalmolog Oprisanu este din judetul Botosani. Conform declaratiei de avere, managerul Oprisanu detine sase terenuri in judetul Botosani: 10 hectare de teren forestier in localitatea Cervicesti, cumparat in 2005, 1.100 mp intravilan in municipiul Botosani, achizitionat in acelasi an. In anul 2004, managerul de la Psihiatrie a mai cumparat 3700,47 mp, intravilan, in localitatea Mihaileni, iar in 2007 achizitioneaza inca doua terenuri de 4080 mp (agricol) si 2340 mp (intravilan), ambele in localitatea Baluseni. Dr. Oprisanu a mai achizitionat 240 mp in municipiul Botosani in anul 2008. Toate terenurile sunt cumparate impreuna cu sotia, dr. Carmen Oprisanu.

Case, apartamente, spatiu comercial

Medicul oftalmolog este proprietarul a doua case, doua apartamente si un spatiu comercial, toate in municipiul Botosani. Una dintre case are o suprafata de 250 mp, cumparata in 2005, iar un an mai tarziu mai cumpara o casa de 208 mp. Primul apartament cu o suprafata de 91,17 mp a fost achizitionat in 2002, iar al doilea anul trecut, avand o suprafata de 44,03 mp. Spatiul comercial, cumparat in 2007, se afla in localitatea Baluseni si are 159 mp.

Obiecte de valoare de 60 mii euro

Managerul de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi are bijuterii, obiecte de arta si metale pretioase in valoare totala de 60 mii euro. Cea mai mare suma, 25.000 euro, a fost investita in metale pretioase, 20.000 euro in bijuterii si inca 15.000 euro in obiecte de arta. Medicul Oprisanu detine doar un autoturism marca Daewoo. In proprietatea acestuia se afla si un utilaj Trencher Case, probabil pentru sapat santuri.

Asociat la cinci societati

Conform declaratiei de interese, medicul oftalmolog este asociat la cinci societati comerciale din Botosani. Managerul de la Socola este asociat unic la SC OGO Cable Internet Tranzaction SRL si asociat la SC Rapsodia SRL, SC Orient Skyline Telecom HK Limited SRL, SC OCCO Telenet HK Limited si SC Skyline Connect SRL. De asemenea, acesta detine parti sociale si la SC C.O. CO SRL, SC Rapsodia TV SRL.

A oferit imprumuturi de miliarde de lei

In anul fiscal 2014, managerul Oprisanu a imprumutat societati comerciale si persoane fizice cu sume foarte mari de bani. Cel mai mare imprumut a fost catre SC C.O. CO SRL in valoare de 961.646 lei si inca unul de 39.500 USD. Medicul oftalmolog a mai dat un imprumut de 251.095 lei si la SC OGO Cable Internet Tranzaction SRL. Tot anul trecut, acesta a imprumutat-o pe Ana Maria Barbacariu cu suma de 150.000 lei si SC Orient Skyline Connect SRL cu suma de 93.025 lei.

Venituri de 99.785 lei

Pentru 2014, veniturile obtinute de dr. Gabriel Oprisanu de la Ministerul Sanatatii, din activitatea medicala de la spital si cabinetul privat, dar si din activitatea de director general la SC Orient Skyline Connect SRL si ca administrator la SC OGO Cable Internet Tranzaction SRL se ridica la suma de 99.785 lei, cei mai multi bani obtinand de la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani, 72.441 lei. Cu toate acestea, medicul a avut peste 13 miliarde lei sa imprumute la diferite societati comerciale si persoane fizice. Mai mult, dr. Oprisanu are de achitat o datorie de 50.000 lei catre SC Victor Construct SRL. In cele doua conturi acesta are 18.558, 38 lei si inca 25.024 lei. Contactat telefonic de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi a evitat sa faca vreun comentariu vizavi de cele peste 13 miliarde lei vechi pe care le-a imprumutat anumitor persoane fizice si juridice in 2014, motivand ca este in concediu.loading...

Comentarii
  • tot Iasul nu sa gasit un hot, sa adus unul din Botosani. Acest excroc crede ca orasul Botosani e prea mic pt el si a facut saltul la Iasi.

  • Slava Domnului ca Botosaniul a scapat de doi cocalari: Gheorghe Nichita si Gabriel Oprisanu. Mai avem cativa pentru export. Cum ar fi, managerul interimar de la Spit. Jud. Mavromati care, cu o diploma de licenta cumparata de la o facultate cu „studii” FF, s-a perindat in functii cheie prin judet;doar sustinut politic. In iulie, cica, se sustine examen de ocuparea a postului de manager fiindca Cornel Mihai iese din interimat (functie care o ocupa din septembrie 2014!). Cum Florin Turcanu (cel care l-a numit pe Mihai manager la Mavromati) nu mai este sef la CJ, fiind inlaturat pentru fals intelectual si uz de fals, se gasesc alti…competenti politici sa-l sustina mai departe pe Mihai la conducerea spitalului. Noi, botosanenii, ne-am debara cu mare placere si de acest impostor- fals intelectual. Ce-i drept, a trebuit sa vanda multe casuri. Dar s-a meritat! Voi, iesenii, nu sunteti interesati sa-l achizionati? Sa stiti ca mai avem si alti tabula rasa in functii sus- puse.

  • Cum ajung in functii, marii manageri botosaneni se si apuca de lucruri bune ! Oprisanu, ca sa il acopere pe prietenul Burlea, a facut cerere la APIA pentru subventiile aferente pamintului de la Sipote – cca 200 ha- fara ca sa se fi arat sau insamantat ceva . Mai in primavara au curatat pamantul de resturile vegetale si au pus pe ,argien din loc in loc semnite de porumb sa se dea o aparenta de cultura . Dar in fapt nu s-a insamantat nimic. Dar lucrarile de arat si semanat au fost decontate unor firme din BT iar banii s-au imaprtit. Acu se mai cer si bani de la stat fara sa se fi facut vreo lucrare !

  • Treaba cu împumuturile acordate firmelor stă așa: firma vinde la negru (face evaziune), iar asociatul aduce bani în firmă pentru a putea achita facturile furnizorilor.

Adauga un comentariu