Magazin

Esti piscat de tantari foarte des? Iata motivul

Publicat: 04 mai 2015
1
Esti una dintre persoanele pe care tantarii o musca extrem de des? Iata ce nu ai in comun cu restul prietenilor tai. Tantarii identifica mamiferele ce-i servesc drept prada prin identificarea caldurii si a dioxidului de carbon emis de acestea. Femeile insarcinate si persoanele de dimensiuni mai mari sunt adesea victima mai multor atacuri, deoarece consuma mai multa energie decat persoanele obisnuite.
Oamenii de stiinta au incercat sa inteleaga ce anume ii face pe unii oameni mai atragatori pentru tantari. Unul dintre experti, L.J. Zwiebel, profesor de stiinte biologice la Universitatea Vanderbilt, ofera cateva explicatii despre preferintele acestui „inamic” cu care ne confruntam vara.
Tantarii sunt ghidati si de simtul mirosului. „In ciuda a ceea ce-mi spunea bunica, nu am sangele «dulce»”, afirma dr. Zwiebel, expertul subliniind ca tantarii nu pot distinge calitatea sangelui. „Tantarii sunt atrasi de mirosul nostru, iar acesta se datoreaza in mare parte bacteriilor aflate pe pielea noastra”, explica dr. Zwiebel. „Flora si fauna de pe pielea noastra” miros apetisant pentru tantari, iar acestea se dezvolta atunci cand transpiram sau cand petrecem o perioada lunga de timp in aer liber.
Adauga un comentariu