Plante medicinale

Esti stresat, nervos? Bea o cana cu ceai de Floarea Pasiunii

Publicat: 04 ian. 2011

In ciuda denumirii ei, Floarea Pasiunii (Passiflora) are capacitatea de a relaxa organismul si chiar ajuta persoanele care au probleme cu somnul.

Conform Whole Living, din acesta planta traditionala din America de Sud se poate obtine un ceai cu efect calmant, relaxat, ce poate fi baut atat pe parcursul zilei, cat si seara, inainte de culcare, pentru un somn linistit. Ceaiul se face din frunze sau flori uscate (doua lingurite la o ceasca). In caz de insomnie, se foloseste sub forma de tinctura, o lingurita in apa calda.

Pentru majoritatea oamenilor floarea pasiunii nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Exista insa situatii in care aceasta planta cauzeaza efecte secundare ca stare de ameteala, confuzie, coordonare si functionare musculara neregulata, alterarea starii de constiinta si inflamarea vaselor de sange. Studiile de specialitate au relevat un singur caz in care pacientul s-a confruntat cu urmatoarele manifestari: senzatie de voma, varsaturi, stare de ameteala, ritm cardiac accelerat sau ritm cardiac anormal.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite floarea pasiunii:
femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
persoanele care vor suferi o interventie chirurgicala in urmatoarele doua saptamani. In combinatie cu medicamentele administrate in timpul si dupa interventia chirurgicala, floarea pasiunii duce la cresterea excesiva a senzatiei de somnolenta.

Citeste si:

Passiflora, regina plantelor medicinale 

Plante care cresc rezistenta organismului la stresloading...

Adauga un comentariu