Actualitate

EU POT, EU FAC…CE VREAU: Primarul Craciunescu recunoaste ca nu se pricepe si ca nu are autoritate. Functionarii, nu consilierele personale, ar fi vinovati de ilegalitatile descoperite de C.C. Afla replica acuzatilor

Publicat: 22 iul. 2011
Primarul Grigore Craciunescu recunoaste ca a administrat in mod dezastruos Primaria Pascani in cei trei ani de mandat, dovada fiind cele 68 de pagini de ilegalitati descoperite de catre inspectorii Curtii de Conturi, in urma controlului efectuat la inceputul acestui an. Mai mult el admis ca a facut numeroase greseli si ca i-au trebuit 3 ani sa invete cum se conduce o primarie. Principalii vinovati de acesta situatie ar fi functionarii din aparatul de specialitate in frunte cu secretarul Mircea Zuzan care l-ar fi sfatuit gresit sau deloc in activitatea pe care o desfasoara. Marturisirile au fost facute miercuri seara in cadrul emisiunii ,, Pascaniul incotro” atunci cand edilul pascanean a incercat sa explice ilegalitatile descoperite de Curtea de Conturi.

Pentru ce sunt platite secretarele primarului?

Interesant este ca printre asa zisii vinovati sau sfatuitori de rea credinta s-ar regasi si cele doua consiliere personale, Magda Andrei, un fost manager cu diplomă MBA si Nadia Ungureanu , de profesie jurist adica doi specialisti care se presupune ca ar avea competente profesionale pentru al ajuta pe primar sa ia cele mai bune si legale decizii.
Primarul pascanean s-a ferit sa dea vre-un nume, sa spune cu subiect si predicat cine a gresit, cand si in ce mod va fi tras la raspundere. El a spus ca se cauta inca vinovatii si ca in cel mai scurt timp numele lor vor fi aduse la cunostinta opiniei publice. El a dat asigurari ca eventualele prejudicii vor fi recuperate inclusv din buzunarul propriu, daca va fi cazul.

 Replica acuzatilor: Primarul face ce vrea si cum vrea

Reactiile nu au intarzaiat sa apara dupa dezbaterea incendiare de miercuri seara. Un grup de functionari din Primaria Pascani, care au dorit sa isi pastreze anonimatul, a trimis un mesaj pe adresa ziarului Orizont.
,,In urma emisiunii ‘’ Pascaniul incotro”, difuzata ieri seara de postul dumneavoastra de televiziune , constatam cu uimire si ingrijorare ca dezbaterile politice din ultima perioada au inceput sa creeze o perceptie publica eronata asupra corpului de functionari publici din Primaria Pascani.
Cu dezamagire am luat la cunostinta acuzatiile si responsabilitatile puse pe seama noastra chiar de seful nostru, primarul Grigore Craciunescu, in cadrul dezbaterilor pe marginea constatarilor Curtii de Conturi, in urma controlului efectuat la Pascani.
Respingem cu fermitate asemenea acuzatii . Multi dintre noi lucram de ani de zile in acesta institutie si avem o bogata experienta profesionala .
Ne-am sacrificat pentru salarii de mizerie, am indurat situatii greu de imaginat, si am slujit cu credinta interesul public, indiferent de primarul care l-am avut. Desigur, pot fi si exceptii, dar a antama un colectiv intreg doar ca sa iesi cu fata curata in fata opiniei publice este o atitudine intolerabila.
Pascanenii trebuie sa stie ca functionarii publici din Primaria Pascani nu isi permit sa ia decizii de capul lor ci respecta intocmai dispozitiile primarului, indiferent daca sunt scrise sau verbale. Nu noi decidem cum sa fie cheltuiti banii publici si nici ce achizitii sau investitii sa se faca.
Cine nu le respecta este amenintat, marginalizat, sanctionat, disponibilizat sau chiar mai mult.
Unii au cedat si se gandesc in fiecare zi la repercusiuni, altii incearca sa ii faca pe plac, iar cativa au ales sa renunte la serviciu, de frica sa nu fie trasi la raspundere pe nedrept.
Domnul primar se plangea ca nu a fost sfatuit de catre functinarii din subordine pentru a evita greselile care acum fac obiectul unei dezbateri publice intense.
In realitate el nu accepta sfaturi, nu stie sa asculte, nu intelege notiunea de echipa. Face doar cum considera, fara o minima documentare, fara a parcurge etapele necesare. Face ce vrea si cum vrea. Pentru el legea este o notiune facultativa, autoritatea ei fiind inlocuita cu relatiile si influenta politica care se lauda ca o are, la nivelul unor institutii importante ale statului. Nu incercati sa obtineti asemenea marturii, pe camera de luat vederi. Nu veti reusi pentru ca nimeni nu va avea curajul sa vorbeasca direct, ne veti face mai mult rau. Este si motivul pentru care am ales sa va trimitem aceste randuri sub rezerva anonimatului.
Cu stima, un grup de functionari din Primaria Municipiului Pascani.,,loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit