Secretele istoriei

Eugen Grigore, unul din cei mai mari criminali romani

Publicat: 18 iul. 2014
3
Povestea lui Eugen Grigore este una aparte in istoria criminalisticii romanesti. Cazul sau a fost musamalizat de autoritatile comuniste, tocmai pentru a nu se afla ca Romania anilor ’70 se afla in pragul unui conflict interetnic de proportii.
Totul incepea la inceputul anilor ’70, atunci cand Eugen Grigore, un simplu sofer la o autobaza din apropierea Iasilor, isi gasea familia macelarita si casa incendiata.
Sotia si cei trei copii fusesera ucisi cu bestialitate, iar autorii oribilelor crime dadusera foc casei in speranta ca urmele vor fi sterse.

Vezi si Cazul Gheorghe Ursu. O inamplare invaluita in mister 
Cum autoritatile nu dadusera inca de urma ucigasilor, Eugen Grigore a pornit o ancheta pe cont propriu, iar cei care stiau cate ceva i-au indicat pe vinovati… membrii unei satre tiganesti din apropierea satului in care locuia.

Vezi si MEDICI care au fost,de fapt, CRIMINALI IN SERIE – FOTO 

Ceea ce a urmat pare sa tina mai degraba de un scenariu de film.
Cu mintea ravasita de pierderea celor dragi, Grigore se suia pentru ultima data la volanul unui camion. Cu pedala acceleratiei apasata la maximum, acesta a intrat in plin in corturile si carutele tiganilor fara sa tina cont de cine se afla in ele.
In acea zi au murit 24 de persoane, printre victime numarandu-se mai multe femei si copii.
Adauga un comentariu