Eveniment-Social

Eugen Neagoe, prezentat oficial la CSM Poli Iasi. „Putem ajunge în play-off!” FOTO, VIDEO

Publicat: 09 oct. 2016
1

Conducerea CSM Poli Iasi l-a prezentat oficial pe noul antrenor Eugen Neagoe, duminica dimineata, în cadrul unei conferinte de presa. Neagoe a semnat pâna în vara cu Iasul si va avea acelasi obiectiv ca si Nicolo Napoli, calificarea în play-off. Noul tehnician a venit la conferinta însotit de presedintele Florin Prunea si de directorul sportiv Marius Onofras, fiind încrezator ca poate duce echipa din Copou în primele sase.

„Îi multumesc lui Florin (n.r. presedintele Florin Prunea) pentru încrederea pe care o are în mine, rezultatele vor dovedi daca am facut alegerea buna. Am venit cu inima deschisa la Iasi, la o echipa cu traditie si sunt convins ca putem avea rezultate. Îl cunosc pe Florin Prunea de peste 30 de ani, am jucat la Craiova împreuna si sper sa obtinem la Iasi rezultatele pe care le-am avut împreuna la Universitatea, eu ca antrenor, iar dânsul ca presedinte. Avem puterea sa luptam pentru play-off si cred ca vom reusi acest lucru. Timpul ne preseaza, nu va pot spune ce voi schimba pe termen scurt la echipa, dar vom încerca sa jucam un fotbal bun si sa câstigam”, a declarat Eugen Neagoe la prima sa aparitie în fata jurnalistilor, în Copou.

Tehnicianul a adaugat ca nu l-a speriat cele întâmplate în Copou în ultimele zile, când Nicolo Napoli a fost înlaturat de la echipa cu ajutorul politistilor: „Nu m-a speriat ce s-a întâmplat la Iasi în ultimele zile. Si eu m-am despartit de Pandurii, dar atunci am ramas în relatii bune cu domnul Condescu. Cunosc marea majoritate a jucatorilor de la Iasi, cu Mitic, Ciuca si Hotoboc am lucrat, iar pe altii îi cunosc dupa ce am jucat contra lor cu echipele la care am antrenat”.

Prunea: „Regret ca ne-am despartit în astfel de conditii de Nicolo Napoli”

Presedintele Florin Prunea si-a început discursul prin a-i multumi lui Nicolo Napoli pentru munca depusa la Iasi si l-a avertizat pe italian sa nu se mai apropie de echipa.

„Vreau sa îi multumesc public lui Nicolo Napoli pentru tot ce a facut la Iasi. Nu a fost deloc usor, a preluat echipa într-un moment foarte greu si a reusit sa duca Iasul în Europa League, în premiera, chiar daca am ajuns acolo conjunctural. Din pacate, în viata trebuie sa iei si decizii care nu îti convin. Regret nespuns ca ne-am despartit în asemenea conditii, dar toata lumea trebuie sa înteleaga ca interesul echipei primeaza. Si tatal meu daca era vineri la stadion, la fel procedam. Va spun în premiera, în afara de clauza de reziliere, am vrut sa-i dau si o suma de bani ca despagubire, pentru ca merita dupa tot ce a facut la Iasi, dar nu a acceptat. Nu am gasit întelegere si am fost nevoit sa activez acea clauza unilaterala de reziliere a contractului. Sunt convins ca si lui îi pare rau de tot ce s-a întâmplat. Acum avem antrenor, Nicolo nu se va mai apropia de echipa si îi recomand sa ne lase în pace”, a spus Prunea.

„Era mai normal sa ne despartim civilizat, sa stam de vorba la o cafea. Asa s-a întâmplat si cu Ionut Chirila. Am stat la masa, am discutat, ne-am despartit civilizat. Apoi ne-a dat în judecata, a câstigat, iar noi am platit. Asa este normal”, a completat presedintele Iasului.

Prunea a explicat de ce l-a ales pe Eugen Neagoe.  „Am apelat la dânsul fiindca stiu filosofia lui despre fotbal, a avut rezultate pe unde a fost si, foarte important, este un antrenor care reuseste sa strâga vestiarul în jurul sau. Trebuie sa-l ajutam, sa-l sprijinim, am încredere în el ca va avea rezultate. A semnat pâna în vara, obiectivul fiind calificarea în play-off”, a completat Florin Prunea.
Oficialul din Copou a lansat un îndemn catre autoritatile locale sa vireze în contul clubului suma necesara pentru ca activitatea sa se poata desfasura normal în urmatoarea perioada.

„Factorii de decizie trebuie sa hotarasca daca se mai vrea un obiectiv la Iasi. Sa ni se spuna daca se vrea fotbal la Iasi! Obiectivul ramâne play-off-ul, dar în aceste conditii este foarte greu. Sper ca situatia financiara sa se rezolve în cel mai scurt timp”, a conchis seful executivului iesean.

Adauga un comentariu