National

Eugen Teodorovici, despre structura accizelor la alcool: ”Dorinta noastra e sa ajungem la un acord pe ambele directive”

Publicat: 17 mai 2019
1

Reuniunea Consiliului de Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN) a ministrilor de Finante din UE, prezidata de ministrul Eugen Teodorovici ar putea ajunge vineri la un acord privind structura accizelor la alcool, cat si regimul general al acestora.
Dorinta noastra e sa ajungem la un acord pe ambele directive, atat directiva legata de structura accizelor la alcool, cat si regimul general. Lucrurile sunt oricum avansate ca si discutii, speram sa fie un accept al participantilor. Sunt discutii inca, vor fi discutii astazi, sunt diferite propuneri, sunt tari care desigur au alte opinii, o sa vedem care sunt si argumentele, daca mai sunt vizavi de propunerile pe care Romania le-a facut. Ma bucur ca sunt si alte state, precum Ungaria si alte state membre, care au inteles si sustin si ele alaturi de noi aceste propuneri. Sper totusi, la final de zi, sa avem un accept pe ambele directive, pentru ca asta a fost intentia Romania, strategia noastra a fost aceea de a obtine un accept pe ambele directive”, a declarat ministrul la sosire.

Eugen Teodorvici, despre situatia indicelui pentru dobanzi: Bancile trebuie sa fie un partener pentru romani

Alte teme care vor fi discutate sunt impozitarea digitala in context international, precum si semestrul european 2019. Presedintia Consiliului si Comisia vor prezenta principalele rezultate ale reuniunilor de primavara ale G20, FMI si Bancii Mondiale si vor finaliza pregatirile pentru reuniunea G20 din iunie din Japonia. De asemenea, Comisia urmeaza sa prezinte rezultatele primei reuniuni a coalitiei pentru actiuni in domeniul climei a ministrilor de finante.

Adauga un comentariu