Actualitate

Eugen Teodorovici, dupa anuntul INS: ”Este prima data cand salariul mediu net trece de 3.000 de lei”

Publicat: 15 mai 2019
1

Astazi, 15 mai 2019, Eugen Teodorivici, ministrul Finantelor, a declarat la Ploiesti, ca este pentru prima data cand salariul mediu net trece de 3.000 de lei si nu stie pe ce date se bazeaza presedintele Klaus Iohannis cand spune ca Romania merge intr-o directie economica gresita.
Intrebat cum ii raspunde presedintelui Klaus Iohannis care a spus ca directia economica a Romaniei nu este una buna, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a spus, intr-o conferinta de presa, la Ploiesti, ca cifrele oficiale arata ca romanii castiga mai mult.
Nu stiu ce alte dovezi ar trebui aduse ca si domnul presedinte si alti analisti sa fie convinsi. Astazi (miercuri – n.r.), INS a dat cifre oficiale. Romania are crestere economica in 2019, cinci la suta in primul trimestru fata de primul trimestru 2018. La fel e pentru prima data cand salariul mediu net depaseste 3.000 de lei, in martie 2019, asta inseamna ca romanii castiga mai mult. Nu stiu pe ce date se bazeaza domnia sa (presedintele Iohannis – n.r.) cand vorbeste sau cand scrie astfel de lucruri”, a declarat Eugen Teodorovici.

Autostrada anuntata de Eugen Teodorovici

Intrebat, de asemenea, despre lipsa investitiilor in infrastructura, Teodorovici a spus ca tot datele oficiale arata ca in primul trimestru al acestui an sunt cresteri la partea de constructii, iar investitiile depasesc 12 la suta din nivelul primului trimestru din 2018.
Castigul salarial mediu brut pe economie a fost de 5.050 lei in luna martie 2019, cu 4,8% mai mare comparativ cu luna februarie, iar cel net a fost 3.075 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 4,8%, arata datele anuntate luni de Insitutul National de Statisctica (INS). Comparativ cu luna martie a anului precedent, castigul salarial mediu net a crescut cu 13,7%.
De asemenea, castigurile salariale medii nete din luna martie au fost mai mari comparativ cu luna precedenta ca urmare a realizarilor de productie ori incasarilor mai mari (functie de contracte/proiecte).

Comentarii
  • Bai Orlando, Teodorovici Danndy, sa te iau in poola cu tot cu mă-ta care te-a ejectat si cu Mihaela, cwrwa lui Vîlcov! Du-te mai si lasa-ne!!!

  • In medie salariile bugetarilor si restul romanilor este asa cum ai calculat domnuile.IiA VEZI SALARIILE PARLAMENTARILOR, DIRECTORILOR si multi altii si iti pare ca deje este mai mare media.Si pensiile sunt in medie mult mai mari.De ce nu faceti o statistica clara media la bugetari si media la restul.

Adauga un comentariu