National

Eugen Teodorovici: „Iohannis dovedeste ca reuseste sa dea peste cap agenda intregii tari”

Publicat: 20 nov. 2018
1

In cazul in care acuzatiile aduse de Ilan Laufer se confirma acestea ar avea legaturi si conotatii dincolo de granitele tarii si deja suntem, fara sa vrem, parte a unei dispute la nivel international, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice.

“Domnul presedinte dovedeste foarte clar, cu intentie sau fara, din nestiinta sau nu numai, ca reuseste sa dea peste cap agenda intregii tari facand astfel de actiuni, astfel de lucruri, astfel de respingeri la propunerile pertinente ale Partidului Social Democrat de schimbarea a unor colegi ministri, fara sa argumenteze, dincolo de obligatia, a deciziei Curtii de a face acest lucru moral fata de votul dat in Parlament, fata de romani, pentru un partid, pentru o alianta, o coalitie de guvernamant, pentru Guvern. Ce sa spun? Ar fi de bun simt ca domnul presedinte sa raspunda acestor acuzatii destul de grave. Cred ca pana acum astfel de acuze aduse unui presedinte de stat nu au mai fost facute si sunt extrem de grave. Daca ele se confirma sunt legaturi si conotatii dincolo de granitele acestei tari si deja suntem fara sa vrem parte a unei, sa spunem asa, unei dispute la nivel international”, a spus Eugen Teodorovici la TVR, citat de Agerpres.

Acesta a afirmat ca sunt acuze la care presedintele Romaniei nu are cum, nici daca isi doreste, sa aduca argumente in aceasta noapte.

“Sunt acuze la care ma tem ca domnul presedinte nu are cum, nici daca isi doreste, in aceasta noapte, sa aduca argumente.(…) Nu mai este vorba de presedinte ca persoane, e vorba de institutia prezidentiala”, a subliniat Teodorovici.

Ilan Laufer a afirmat marti seara, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, ca refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul pentru numirea sa in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale ar reprezenta “un nou act de antisemitism”.

Vezi si: Ilan Laufer: "Klaus Iohannis este antisemit! 52 de persoane din familia mea au murit in Holocaust"

“Astazi, in anul 2018, am fost respins de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Sunt ingrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci cand m-a refuzat in functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii, fara sa motiveze aceasta decizie, ceea ce este neconstitutional. Consider ca refuzul presedintelui Iohannis, in ceea ce ma priveste, este un nou act de antisemitism si vreau sa atrag atentia asupra fenomenului neincetat de antisemitism pe care l-a demonstrat in ultimul an presedintele Klaus Iohannis. Asa cum se stie, domnul Iohannis a avut mai multe iesiri impotriva evreilor si declaratii antisemite. A refuzat si blocat numirea unui ambasador in Israel, dorind pe aceasta cale sa saboteze relatia dintre Romania si Israel. Totodata, va pot spune ca a contribuit inclusiv la sabotarea sedintei de guvern comune care trebuia sa aiba loc intre Guvernul israelian si cel roman”, a spus Laufer.

Fostul ministru a mai precizat ca va face o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, apreciind ca refuzul presedintelui Iohannis reprezinta “o atitudine clara” de discriminare.

“Foarte important de mentionat este faptul ca Klaus Iohannis este etnic german si are o legatura dubioasa din toate punctele de vedere cu Forumul Democrat German din Romania, mostenitor al unei organizatii naziste, scoasa in afara legii, conform Tratatului de la Paris, de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. In istoria Romaniei, Nicolae Ceausescu a vandut evrei. Astazi am certitudinea ca si presedintele Iohannis a vandut un evreu roman. Nu stiu cui si nu stiu pe cati bani. Voi face o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, intrucat consider ca refuzul presedintelui Iohannis este o atitudine clara de discriminare care a debutat cu expresia ‘niste evrei’, a urmat cu o plangere penala impotriva premierului Romaniei si continua astazi cu refuzarea unei propuneri de vicepremier si ministru al Dezvoltarii in Guvernul Romaniei. Totodata, voi face o cerere catre AJC, comunitatea evreiasca din SUA, pentru a-i retrage decoratia acordata presedintelui Klaus Iohannis”, a spus el.

Ilan Laufer s-a declarat “profund mahnit si dezamagit” de atitudinea presedintelui si a adaugat ca va lupta “pana la capat”. El a mai sustinut ca Iohannis i-a promis cancelarului german Angela Merkel “ca va face tot posibilul sa blocheze mutarea ambasadei Romaniei in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim”.

“Recunosc ca in ultima perioada am incercat sa contribui la o buna relatie intre guvernul Romaniei si guvernul de la Tel Aviv si totodata consolidarea relatiilor dintre Romania si SUA, ceea ce l-a deranjat foarte mult pe presedintele Klaus Iohannis si se pare ca trebuie sa platesc pentru acest lucru. Prin refuzul unei persoane despre care se stie ca are legaturi foarte bune cu Israel si Statele Unite ale Americii, Klaus Iohannis intareste convingerea ca doreste legaturi doar cu Berlinul si blocarea relatiilor cu Israel si SUA. Aceste atacuri antisemite la adresa mea sunt cu atat mai dureroase cu cat din familia mea au decedat 52 de persoane in perioada Holocaustului”, a mentionat el.

Comentarii
  • FAAALS !!!
    Nu Johannis a facut asta ci Drakne & Tradiceanu datorita problemelor pe care le au cu dosarele.
    Ei au deturnat agenda Romanicai. De aproape doi ani guvernul, parlamentul, jandarmeria, etc., lucreaza NUMAI pentru salvarea pielii lor. Acesta este adevarul gol – golut.

  • CE MĂ ??? AGENDA ÎNTREGII ȚĂRI ??? DAR AȚI AVUT AȘA CEVA ??? DE 2 ANI VENIȚI CU VRĂJELI ȘI ABURELI, VEZI DOAMNE ,,PROGRAM DE GUVERNARE”. POATE PROGRAM DE DISTRUGERE A ȚĂRII ȘI CALICIRE A POPULAȚIEI. PARVENIȚILOR. MINCINOȘILOR.

Adauga un comentariu