National

Eugen Teodorovici, mesaj pentru opozitie, inaintea votului pentru motiunea de cenzura

Publicat: 18 iun. 2019
1

Eugen Teodorovici, ministrul de Finante a precizat inaintea votului pentru motiunea de cenzura, ca principiile si valorile ''neprihanitei'' opozitii depind de perspectiva din care sunt privite si sustinute, astfel, cu o bagheta magica, orice politician poate sa fie transformat din raul cel mai mare intr-un bun aliat.

Motiune de cenzura! Opozitia a pierdut voturile unui grup parlamentar – UPDATE

Din recentul repertoriu al corului liderilor opozitiei, reunit sub numele de Act sau Pact, redau ceea ce se desprinde ca mesaj public:
Veniti cu noi, cei buni si drepti, alaturi de noi, cei onesti si cinstiti, impreuna cu noi, cei competenti! Veniti sa ne unim in opozitie! Dincolo de platonicele indemnuri, este mai mult decat evident dualismul celor care, strigand din plamani ca tara s-a saturat de guvernare, soptesc si ii ademenesc pe la colturi, pe aceiasi policieni criticati, sa se reorienteze, de dragul unui scop politic inalt. Pentru ca, nu-i asa, "scopul scuza mijloacele", iar scopul politic al opozitiei calca si depaseste barierele demnitatii, onestitatii, competentei, atat de des invocate in lupta politica. Cu alte cuvinte, tara nu va mai vrea, dar, daca vorbim de numarul de voturi, noi va vrem. Ceea ce dovedeste ca principiile si valorile de care vorbeste "neprihanita" opozitie sunt, de fapt, la fel de negociabile precum voturile si procentele, atunci cand interesul individual sau de grup o cere. Ele depind de perspectiva din care sunt privite si sustinute. Asa ca, e lesne de inteles ca, de la un simplu parlamentar, pana la un lider politic, oricat de nou, de vechi, de jucator, de formal sau vocal, sa se discute oricand despre reevaluare, reconsiderare si reabilitare politica. Astfel, cu o bagheta magica, orice politician poate sa fie transformat din raul cel mai mare intr-un bun aliat, ori dintr-un rau ireparabil intr-un jucator indispensabil, ori din adversar in coechipier. Si totul fundamentat pe lipsa de principii a unor reprezentanti ai clasei politice, indiferent ca apartin sau nu opozitiei.
Pentru ca politica este un taram al paradoxului, in care adesea consensul se completeaza armonios cu nonsensul. Pentru ca politica, mai ales cand vine vorba de fratia procentelor, este cel mai tare targ on si off-line ce va ofera cel mai bun inalbitor pentru petele de integritate, cel mai puternic odorizant pentru rufele murdare spalate in public, cel mai gustos praf de mirodenii stilistice pentru servirea mesajelor pline de goliciune, ba chiar si retete asortate de curatire a constiintei
.”, scrie Eugen Teodorovici.

Adauga un comentariu