Actualitate

Eugen Tomac acuză un mare blat: „Nu mă miră că USR a făcut înțelegere cu PSD“

Publicat: 21 oct. 2020
Eugen Tomac la BZI LIVE
Președintele PMP Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, acuză un mare blat între USR şi PSD în Parlament, pentru numirea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ şi a lui George Dincă (USR) în cadrul Consiliului.

Eugen Tomac susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că și PNL a participat la această operaţiune, singurii parlamentari care au votat 100% împotriva lui Iordache fiind cei ai PMP.

„Statuia moralității s-a prăbușit. Să spunem lucrurilor pe nume. Votul pentru Iordache de la PSD și Dircă de la USR a fost dat sigur de către parlamentarii celor două partide. Este dreptul lor să voteze cum doresc în Parlament, dar să o facă asumat!

La fel s-a întâmplat și în această vară, când Bădălau a fost votat cu ambele mâini pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, dar nimeni nu a recunoscut, prevalându-se de secretul votului. În cazul votului de ieri, e clar că a fost o înțelegere politică. Noi îl votăm pe al vostru, voi – pe al nostru“, a declarat Eugen Tomac.

Eugen Tomac: „Zegrean nu a fost votat nici măcar de toți parlamentarii PNL“

Europarlamentarul PMP atrage atenția că Augustin Zegrean nu a fost votat nici măcar de toți parlamentarii PNL:

„Candidatul Zegrean nu a fost votat nici măcar de toți parlamentarii PNL, grav și, mai ales, umilitor pentru distinsul constituționalist. Singurii parlamentari care nu au participat la mascarada de ieri au fost colegii mei din PMP. La fel ca la votul pentru Bădălau, noi am fost singurii care am votat împotrivă.

Asta se poate verifica în procesul verbal. Numărul celor care au votat împotrivă este exact numărul parlamentarilor PMP prezenți în sală. La sfârșitul zilei de ieri, la Consiliul Legislativ au plecat prin vot Florin Iordache de la PSD și George Dircă de la USR. Aceasta este poza zilei, oricât ar încerca unii și alții să o justifice altfel“, a menționat Eugen Tomac.

„Nu mă miră că USR a făcut înțelegere cu PSD“

Liderul PMP apreciază că înțelegerea dintre PSD și USR nu îl miră deoarece au mai fost asemenea negocieri în Parlament.

„Nu mă miră că USR a făcut înțelegere cu PSD, au mai fost asemenea negocieri în Parlament. Urât este când te urci pe statuia moralității și nu mai știi să cobori”, a scris liderul PMP, Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Ludovic Orban acuză și el USR de blat cu PSD

Premierul Ludovic Orban îi acuză direct pe cei de la USR că au votat cot la cot cu PSD în Parlament, la votul pentru Consiliul Legislativ.

„PNL a avut candidat pe domnul Zegrean și toate voturile obținute de candidatul nostru au fost din partea parlamentarilor PNL. După cum arată rezultatele, nu există altă variantă, dacă ne uităm la voturile obținute de Iordache și de candidatul USR, altă concluzie nu se poate trage (au votat împreună PSD și USR n.r.). Noi am avut un candidat serios, un candidat care a condus CCR, un candidat cu experiența necesară pentru a conduce o instituție precum Consiliul Legislativ.”, a spus prim ministrul Ludovic Orban.

 

Adauga un comentariu