Actualitate

Eugen Tomac, după atacul terorist de la Viena: „Minţile teroriste trebuie oprite“

Publicat: 03 nov. 2020
Eugen Tomac la BZI LIVE
Europarlamentarul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, declarații în Studioul BZI LIVE

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a reacționat dur după atacul terrorist de la Viena. Minţile teroriste trebuie oprite, iar noi avem obligaţia să acţionăm unitar pentru a împiedica aceste crime diabolice, scrie preşedintele PMP pe pagina sa de Facebook.

„Atacul de la Viena ne-a şocat pe toţi! Minţile teroriste trebuie oprite, iar noi avem obligaţia să acţionăm unitar pentru a împiedica aceste crime diabolice”, susține Eugen Tomac.

Eugen Tomac: „Trebuie să cerem acţiune imediată şi hotărâtă a Uniunii Europene împotriva teroriştilor“

Europarlamentarul PMP consideră că trebuie cerută acţiune imediată şi hotărâtă a UE împotriva teroriştilor care ameninţă vieţi nevinovate în oraşele europene.

„Astăzi, când toată Europa este alături de Viena, unul dintre oraşele preferate ale românilor, avem nevoie de mai multă încredere în noi şi trebuie să cerem acţiune imediată şi hotărâtă a Uniunii Europene împotriva teroriştilor care ameninţă vieţi nevinovate în oraşele europene”, mai scrie europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Viena, lovită de un atac terorist

Capitala Austriei a fost lovită luni seară de un atac terorist concertat, în mai multe zone din oraș.

Bărbaţii înarmaţi au atacat luni seară şase locuri din centrul Vienei, începând din faţa sinagogii principale. Martori au descris bărbaţii care trăgeau în mulţimile din baruri cu puşti automate, întrucât mulţi oameni profitau de ultima seară înainte de introducerea unei carantine la nivel naţional din cauza COVID-19.

Doi bărbaţi şi o femeie au murit în atacurile asupra centrului Vienei, comise luni seară şi pentru care ministrul austriac de interne a dat vina pe un simpatizant al Statului Islamic, singurul atacator cunoscut care a fost împuşcat de poliţişti, a declarat şeful poliţiei din capitala austriacă marţi dimineaţă într-o conferinţă de presă, citat de Reuters.

În momentul atacului, străzile erau foarte aglomerate – mulți oameni profitând de temperaturile blânde și ieșind în la restaurantele și barurile din zonă.

Au fost vizate „șase locuri diferite”, a spus poliția, toate în imediata apropiere a Seitenstettengasse: Morzinplatz, Salzgries, piața cărnii, piața fermierilor și Graben.

La fața locului, forțele de poliție s-au mobilizat în număr mare pentru a asigura perimetrul, a remarcat un fotograf AFP, în timp ce trecătorii fugeau. La scurt timp după aceea, spectatorii Operei au părăsit sub escortă spectacolul, ultimul înainte de lockdown-ul impus de pandemie.

Investigații legate de atacul terorist din Viena

Ministrul de interne austriac, Karl Nehammer, a anunțat deschiderea unei investigații legate de aceste atac terorist.

„Gândurile mele în aceste ore dificile sunt cu victimele şi rudele lor. Ne gândim la morţi şi răniţi, inclusiv la un ofiţer de poliţie. Am trăit un atac al unui terorist islamist. În prezent există investigaţii pe care nu le pot dezvălui în acest moment”, a declarat ministrul de interne austriac, Karl Nehammer.

„Pentru oamenii din Viena: dacă este posibil, rămâneţi acasă. Astăzi nu se face şcoală, aşa că dacă îţi poţi lăsa copilul acasă astăzi, vă rog să faceţi acest lucru”, a adăugat Karl Nehammer.

Bărbaţii înarmaţi au atacat luni seară şase locuri din centrul Vienei, începând din faţa sinagogii principale. Martori au descris bărbaţii care trăgeau în mulţimile din baruri cu puşti automate, întrucât mulţi oameni profitau de ultima seară înainte de introducerea unei carantine la nivel naţional din cauza COVID-19.

Adauga un comentariu