Actualitate

Eugen Tomac reacționează după apelul lui George Simion de a nu mai ajuta Republica Moldova

Publicat: 02 dec. 2022
Eugen Tomac reacționează după apelul lui George Simion de a nu mai ajuta Republica Moldova
Eugen Tomac, președintele PMP, reacționează după apelul lui George Simion de a nu mai ajuta Republica Moldova

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, reacționează la apelul președintelui AUR către Guvernul României pentru renunțarea la ajutorul oferit Guvernului Republicii Moldova.

„De mai bine de un an vă tot spun că acest băiat, George Simion, este pe felie cu Kremlinul. Acum a apărut și dovada clară.

De Ziua Națională a României, Simion spune nici mai mult, nici mai puțin, că România nu mai trebuie să susțină Basarabia în fața agresiunii barbare a Rusiei. Milioane de români din R. Moldova nu au curent electric sau gaz pentru a se încălzi, dar asta este exact ceea ce își dorește un „patriot” de carton: România să nu mai susțină cu niciun leu R. Moldova”, scrie Eugen Tomac pe Facebook.

Eugen Tomac: „A cere astăzi să abandonam R. Moldova înseamnă exact ceea ce își dorește Rusia”

De asemenea, Eugen Tomac susține că România trebuie să continue să susțină cu toată forța administrația condusă de Maia Sandu.

„A cere astăzi să abandonam R. Moldova înseamnă exact ceea ce își dorește Rusia. Tocmai de aceea, România trebuie să continue să susțină cu toată forța administrația condusă de Președintele Maia Sandu”, mai scrie Eugen Tomac pe Facebook.

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat vineri, la Alba Iulia, că România nu mai trebuie să finanţeze „nici măcar cu un leu” guvernul de la Chişinău și susține că s-au alocat „prea multe fonduri” pentru refugiaţii ucraineni.

Simion cere ca România să nu mai ajute Republica Moldova și să dea mai puțini bani pentru refugiați

George Simion susține că România să nu mai ajute Republica Moldova, deoarece se finanțează separatism antiromânesc. De asemenea, liderul AUR spune că au fost alocate prea multe fonduri pentru refugiaţii din Ucraina.

„Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a spus George Simion la Alba Iulia, potrivit Agerpres.
Comentarii
  • Nu-l admir pe Simion, dimpotrivă, am multe să-i reproșez, dar puneți-vă în situația a milioane de români care trebuie să trăiască cu cel mult 1000 lei, față de mulți refugiați care primesc mai mult decât dublu! Dar cei care il condamnă, habar nu au cum rabdă de foame și de frig milioanele de români.

Adauga un comentariu