Actualitate

Eugen Tomac vrea o alianţă în jurul candidaturii lui Nicușor Dan: PMP nu a fost invitat la negocieri

Publicat: 30 iul. 2020
Eugen Tomac vrea o alianţă în jurul candidaturii lui Nicușor Dan
Eugen Tomac vrea o alianţă în jurul candidaturii lui Nicușor Dan pentru Primăria Generală a Bucureştiului

Eugen Tomac vrea o alianţă în jurul candidaturii lui Nicușor Dan pentru Primăria Generală a Bucureştiului. Liderul PMP susţine faptul că partidul pe care îl conduce este dispus să creeze o alianţă, dar nu a fost invitat să ia parte la negocieri pentru că USR se opune.

Eugen Tomac vrea o alianţă în jurul candidaturii lui Nicușor Dan

Conform declaraţiilor făcute joi, 30 iulie 2020, preşedintele PMP, Eugen Tomac susţine faptul că USR se opune pentru o eventuală introducere în negocieri a partidului pe care îl reprezintă. Eugen Tomac susţine că nu a avut loc nicio negociere şi ca singura persoană cu care a vorbit a fost Nicușor Dan.

„Situația este foarte simplă, PMP nu a fost invitat în Alianța pentru București. USR se opune. Nu am avut ieri nicio negociere, singura persoană cu care am discutat în această perioadă în mod onest a fost Nicușor Dan pe care îl cunosc de 20 de ani”, a precizat Tomac, pe pagina de Facebook.

PMP este dispus şi doreşte să creeze o alianţă în jurul lui Nicușor Dan

În altă ordine de idei, preşedintele PMP, Eugen Tomac considera că partidul pe care îl reprezintă îşi doreşte o alianţă în jurul lui Nicusor Dan. Acesta a declarat că PMP are candidaţi care pot învinge PSD-ul

” PMP este dispus oricând să creeze o alianță în jurul candidaturii lui Nicușor Dan, cu o listă comună pentru Consiliul General. Aceasta trebuie să fie creată și agreată de candidat, fiind echipa alături de care va lucra. De asemenea, candidați comuni la toate sectoarele. Așa arată o alianță de învingători. PMP are candidați care și singuri vor învinge PSD-ul, însă într-o alianță putem câștiga în cel puțin 5 sectoare. Separat, în cel mai fericit caz, un singur sector va avea primar de dreapta”, a adăugat Eugen Tomac.

Traian Băsescu i-a băgat în şedinţă pe liderii PNL şi USR/PLUS

Anunţul făcut de Traian Băsescu referitoare la o eventuală candidatura a fostului preşedinte la Primăria Generală a Capitalei i-a băgat în şedinţă pe liderii PNL şi USR/PLUS. Aceştia se tem de intrarea în cursa a fostului preşedinte pentru că, potrivit sondajelor, Băsescu se bucura de o popularitate mare în Bucureşti.

Liderii partidelor mai consideră că, daa Băsescu ar intra în lupta electorală, şansele lui Nicusor Dan la Primărie devin nule. În aceste condiţii, conform unor surse, PNL şi USR/PLUS sunt dispuşi să negocieze cu PMP pentru liste comune la alegerile locale 2020 din Bucureşti. Totuşi, cel mai afectat partid de negocierile purtate s-ar putea dovedi a fi USR-ul care ar trebui să renunţe la candidatul pentru sectorul 3 în favoarea lui Mihail Neamţul din partea PMP.

Traian Băsescu a afirmat, miercuri 29 iulie, faptul că PMP-ul nu este un partid de ”cersetori” şi că nu va suporta bătaia de joc a celor de la USR. Fostul preşedinte a afirmat că este hotărât să intre în cursa pentru Primăria Generală a Bucureştiului dacă negocierile vor eşua şi dacă partidul va dori acest lucru. În altă ordine de idei, fostul președinte consideră că scoaterea de la masa negocierilor a unui partid care, în București, are peste 10%, reprezintă o sinucidere politică.

Adauga un comentariu